Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τηλεόραση
Ραντεβού με την Μπιάνκα

Δύο γυναίκες κλέβουν απόψε την «παράσταση». Από τη μια η Μπιάνκα που κάνει έναν καθηγητή μαθηματικών να χάσει το μυαλό του και από την άλλη η Νίνα που βγαίνει «ραντεβού» με όποιον άντρα βρεθεί μπροστά της.

«Μπιάνκα», σε σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι. Ο Μικέλε, καθηγητής μαθηματικών, δουλεύει σ' ένα φιλελεύθερο γυμνάσιο, το «Μέριλιν Μονρόε». Εκεί η Ιστορία διδάσκεται μέσα από τα τραγούδια της δεκαετίας του '60. Λειτουργεί, επίσης, και ένα μπαρ με τζουκ μποξ και φλιπεράκια. Το θέμα της ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής τον απασχολεί έντονα. Γι' αυτό συχνά ανακατεύεται στις σχέσεις των φίλων του, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τους εμποδίσει να χωρίσουν. Από το σπίτι του κατασκοπεύει τους γείτονές του και «φακελώνει» τα ζευγάρια, κατατάσσοντάς τα σε «ευτυχισμένα» και «δυστυχισμένα». Στο σχολείο ερωτεύεται μια συνάδελφό του που διδάσκει γαλλικά, την Μπιάνκα. Δυστυχώς, η λογική του αφηρημένου κόσμου των μαθηματικών δεν έχει προετοιμάσει τον Μικέλε για τον χαώδη συναισθηματισμό των ανθρωπίνων σχέσεων. Ετσι, κατατρύχεται όλο και περισσότερο από την έμμονη ιδέα της ευτυχίας ή της δυστυχίας της κοινής ζωής των ζευγαριών, τα οποία ζουν γύρω του, κι αυτό τον βυθίζει σε μια παράνοια, που αγγίζει τα όρια της τρέλας. Οταν κάποια από τα ζευγάρια του άμεσου περιβάλλοντός του δολοφονούνται, οι υποψίες της αστυνομίας στρέφονται εναντίον του... Πρωταγωνιστούν: Νάνι Μορέτι, Λάουρα Μοράντε, Ρομπέρτο Βετσόζι, Ντάριο Κανταρέλι, Ρέμο Ρεμότι κ.ά. (ΝΕΤ, 22.00).

«Ραντεβού», σε σκηνοθεσία Αντρέ Τεσινέ. Η Νίνα, μια επαρχιωτοπούλα που φτάνει στο Παρίσι για να δουλέψει ως ηθοποιός, κοιμάται με όποιον άντρα βρεθεί μπροστά της. Γνωρίζει τον Πάουλο έναν νεαρό μεσίτη που γοητεύεται από την κοπέλα. Συναντά και τον συγκάτοικο του τον Κεντέν, ένα νοσηρό ηθοποιό με τάσεις αυτοκαταστροφής, που την κυνηγάει πιεστικά. Στην αρχή αποφασίζει να κάνει σχέση με τον Κεντέν και να κρατήσει τον Πάουλο μόνο ως φίλο. Στη συνέχεια συγκατοικεί με τον Πάουλο, αλλά και πάλι δεν τον βλέπει ως εραστή. Παίρνει μέρος στην ακρόαση για ένα θεατρικό έργο και εκεί γνωρίζει τον τρίτο άντρα. Ο Κεντέν θα αυτοκτονήσει, το φάντασμά του όμως τη βασανίζει και επισκέπτεται την ηρωίδα ακριβώς τη στιγμή που θα είναι έτοιμη να κάνει ένα μεγάλο βήμα στο θέατρο. Ο Πάουλο θέλει να διακόψει κάθε επαφή. Η τέχνη και το θέατρο είναι η μόνη της διαφυγή. Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινόζ, Λαμπέρ Βιλσόν, Βάντεκ Στάντζακ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Αν Βιαζέμσκι (ΕΤ-3, 00.20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ