Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κρούσμα αυταρχισμού στην Πιερία

Νέο κρούσμα αυταρχισμού και τρομοκράτησης εκδηλώθηκε σε βάρος νεολαίων της ΚΝΕ. Αυτή τη φορά στην Κατερίνη Πιερίας. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το γήπεδο της πόλης. Την ώρα που νεολαίοι της ΚΝΕ έγραφαν συνθήματα προπαγανδίζοντας τις εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που θα γίνει στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη στο χώρο του 5ου Γυμνασίου. Ανδρες της Ασφάλειας - επικαλέστηκαν ανώνυμη καταγγελία - πλησίασαν τους νεολαίους και απαίτησαν να σταματήσουν να «ρυπαίνουν» τον τοίχο πάνω στον οποίο υπήρχαν ήδη γραμμένα συνθήματα άλλων φορέων και κομμάτων. Αμέσως μετά τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης με το πρόσχημα της εξακρίβωσης των στοιχείων τους.

Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ο υποψήφιος νομάρχης Πιερίας της ΝΑΣ Γ. Σκούφας, ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης της ΔΑΚ Σ. Σιδηρόπουλος και το στέλεχος του Κόμματος Μ. Αθανασούλας.

Οπως κατήγγειλαν, το νέο κρούσμα αυταρχισμού, εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού. Η φωνή του ΚΚΕ ενοχλεί, γιατί είναι η μόνη που αμφισβητεί την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής που θέτει στο γύψο δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος. Κόντρα στην προσπάθεια φίμωσης όμως, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα συνεχίσουν τη δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ