Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΑΞ/ΚΟΙ - ΥΠ/ΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Μας αρνούνται το μέρισμα που δικαιούμαστε»

Προς τον υπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη τα μέλη της Διοίκησης του Παραρτήματος Θεσ/νίκης της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης 1941-44, απευθύνουν υπόμνημά τους, με το οποίο τού ζητούν να παρέμβει, ώστε να λυθούν ζωτικά προβλήματα του κλάδου τους.

Βασικό ζήτημα που θέτουν υπόψη του υπουργού, είναι η μη χορήγηση μερίσματος από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού εδώ και είκοσι χρόνια, από τότε δηλαδή που αποκαταστάθηκαν διοικητικά και συνταξιοδοτικά, με την αστήρικτη -όπως γράφουν-δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Η ίδια δικαιολογία -διευκρινίζουν- έχει επαναληφθεί από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας Γ. Αρσένη και Γ. Βαρβιτσιώτη. Οσο για το μέρισμα, αυτό είναι συνδεδεμένο με τη σύνταξη.

Ο μερισματιούχος αμέσως με τη λήψη της σύνταξης υποβάλλει απλή αίτηση στο Μετοχικό Ταμείο διαμερισμάτων, επισυνάπτοντας αντίγραφο φύλλου Μητρώου και την πράξη του Γενικού Λογιστηρίου, ζητώντας να του χορηγηθεί το μέρισμα και ύστερα από δυο-τρεις μήνες βγαίνει το μέρισμα και του αποστέλλεται.

«Δυστυχώς -τονίζουν- πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια και το Μετοχικό Ταμείο, μας λέει ότι δεν έχει χρήματα και με τον τελευταίο Νόμο που ψηφίστηκε επαναλαμβάνουν τα ίδια. Ζητάμε κύριε υπουργέ, να διατάξετε να τακτοποιηθεί αυτό το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, δεδομένου ότι οι περισσότεροι σύντροφοί μας έφυγαν από τη ζωή, με την πίκρα ότι η Πολιτεία τους συμπεριφέρθηκε άδικα και περιφρόνησε τους ίδιους και τους αγώνες τους. Οσο για τις χήρες τους, αυτές ζουν με τη μισή σύνταξη που τους χορηγείται, οπότε δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε χρήματα για ένα ταξί, ώστε να πάνε ν' ανάψουν ένα κερί στους ανθρώπους τους!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ