Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Ελπιδοφόρα και τα χτεσινά μηνύματα

Μαζική συμμετοχή σπουδαστών και τη χτεσινή δεύτερη μέρα των εκλογών του Συλλόγου. Οι εκλογές ολοκληρώνονται στις 29 Φλεβάρη

Από τη χτεσινή ψηφοφορία στις σχολές ΚΟΡΕΛΚΟ
Από τη χτεσινή ψηφοφορία στις σχολές ΚΟΡΕΛΚΟ
Η μαζική και δυναμική συμμετοχή εκατοντάδων σπουδαστών των ιδιωτικών σχολών στις φετινές σπουδαστικές εκλογές που ξεκίνησαν προχτές Δευτέρα είναι η απάντηση στις αντιδημοκρατικές μεθόδους και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν οι σχολάρχες. Τα ελπιδοφόρα μηνύματα που στέλνουν τα μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) είναι δικαιολογημένα, αφού η ανταπόκριση των σπουδαστών κατά τις δύο πρώτες μέρες της διεξαγωγής των εκλογών ήταν πάρα πολύ καλή. Την πρώτη μέρα των εκλογών τη Δευτέρα, ψήφισαν περίπου 320 σπουδαστές από 7 ιδιωτικές σχολές, ενώ μέχρι χτες το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 230 σπουδαστές σε 6 συνολικά σχολές. Υπενθυμίζεται ότι στις περσινές εκλογές είχαν ψηφίσει συνολικά περίπου 1.800 σπουδαστές.

«Ολα δείχνουν ότι θα πολλαπλασιάσουμε τις ψήφους και τα μέλη μας σε σχέση με πέρσι», επισήμανε ο Σάκης Μαΐλης μέλος του ΣΥΣΠΙΣ και αναφερόμενος στην προχτεσινή σύλληψη των τεσσάρων σπουδαστών μετά από εντολή του σχολάρχη του IST Studies τόνισε: «Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους σχολάρχες, δηλαδή να τρομοκρατήσει τους σπουδαστές. Αντίθετα, ενδιαφέρθηκαν ακόμα περισσότερο τα παιδιά να μάθουν για το συνδικαλιστικό όργανο που τους εκφράζει, το ΣΥΣΠΙΣ, και να συμμετάσχουν σ' αυτόν. Ετσι, μια από τις επόμενες μέρες θα ξαναστήσουμε την κάλπη έξω από το IST. Οι επιθέσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας δυναμώνουν, να μας ενώνουν».

Το ίδιο αποτέλεσμα φάνηκε να έχει και η περσινή επίθεση των ΜΑΤ, μετά από εντολή του σχολάρχη της ΚΟΡΕΛΚΟ, κατά των μελών του Συλλόγου. Φέτος, όχι μόνο δεν προκάλεσε ενδοιασμούς ή φόβο στους σπουδαστές της ΚΟΡΕΛΚΟ αλλά η προσέλευσή τους στην κάλπη που στήθηκε έξω από τη σχολή χτες το μεσημέρι ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. «Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να μπει φρένο στην ασυδοσία των σχολαρχών. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να στηρίξουμε τον ΣΥΣΠΙΣ, το συνδικαλιστικό όργανο που εκφράζει τα αιτήματά μας», υπογράμμισε ο Γιώργος ένας από τους δεκάδες ψηφοφόρους.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις τρεις περιφερόμενες κάλπες ανά σχολή υπάρχει και άλλη μία, η οποία θα βρίσκεται καθημερινά ως και την τελευταία μέρα των εκλογών, στις 29 Φλεβάρη, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ