Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σήμερα σε πολλές πόλεις

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά, που ξεκίνησαν χτες, κορυφώνονται σήμερα στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, όπου θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από την Αλεξάνδρα (7ο ΕΛ) και τον Δημήτρη (4ο ΕΛ), κρητικούς χορούς από το συγκρότημα «Ψηλορείτης» του Κώστα Μπούζουκα με συνοδεία λύρας του Γιώργου Μοτάκη και τη βραδιά θα κλείσει το συγκρότημα «Pure Instict» του 3ου ΕΛ, με ροκ μουσική.

Ακόμα, ξεκινούν οι διήμερες εκδηλώσεις στα Τρίκαλα, στο Πάρκο Ματσόπουλου. Σήμερα, πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Τ. Τσιόγκας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και βουλευτής του ΚΚΕ και αύριο, ο Αγ. Τριγάζης, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ολοκληρώνεται, επίσης, το Φεστιβάλ:

- Στα Γιάννενα, στο Πάρκο Λιθαρίτσια και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: φοιτητικό ροκ συγκρότημα, αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ, συζήτηση με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτισμός», αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο, ερασιτεχνικό συγκρότημα του ΤΕΕ και το μαθητικό ερασιτεχνικό συγκρότημα του 1ου ΕΛ.

- Στην Κατερίνη, στο χώρο του 5ου Γυμνασίου, όπου θα μιλήσει ο Κ. Βροχόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα δώσει μεγάλη συναυλία ο Μίλτος Πασχαλίδης.

- Στην Κέρκυρα, στην Πάνω Πλατεία, με τραγούδια του αγώνα, θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, πολιτική ομιλία από τον Θόδωρο Γουλή, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος και τέλος συναυλία από συγκρότημα έντεχνης μουσικής.

- Στην Κόρινθο, στο Φλοίσβο, με παράσταση από χορευτικό συγκρότημα της Περαχώρας, συζήτηση με θέμα: «Ο εθελοντισμός ως εργαλείο της άρχουσας τάξης στη χειραγώγηση του λαού και της νεολαίας», πολιτικό τραγούδι, ομιλία από τη Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τέλος, λαϊκό γλέντι.

- Στο Αγρίνιο, στο Δημοτικό Πάρκο, στις 8 μ.μ., με ποντιακό χορευτικό, αφιέρωμα με απαγγελίες στον Γ. Ρίτσο, ομιλία από τον Θανάση Σιμούλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ροκ συναυλία με τον Χριστόφορο Κροκίδη.

- Στην παραλία του Αιγίου, στις 8.30 μ.μ. με διαγωνισμό γκράφιτι, συναυλία ροκ συγκροτήματος, ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ και ρεμπέτικη βραδιά.

Ακόμα, σήμερα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις του Φεστιβάλ:

- Στη Βέροια, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εληάς, όπου θα μιλήσει ο Ν. Φρέγκογλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία.

-Στην κεντρική πλατεία της Φλώρινα, στις 8 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Γ. Κορίτσας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στην Εθνική Αντίσταση και θα γίνει βράβευση αντιστασιακών συντρόφων. Θα ακολουθήσει συναυλία και χαιρετισμός από τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Παναγιωτίδη.

- Στο Βόλο, στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου (Δημοτικό Θέατρο) όπου θα μιλήσει ο Αντ. Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Καρδίτσα, στο Αθλητικό Πάρκο, όπου θα μιλήσει ο Κ. Παπασταύρου, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ