Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σπύρος Μπακόπουλος
Σπύρος Μπακόπουλος
φωτ

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ο Δημήτρης Ρέμπας προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσόν των 100 ευρώ.

**

Στη μνήμη της οπαδού του ΚΚΕ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΙΔΟΥ, που στις 8/9/2002 συμπληρώθηκαν 40 μέρες απ' τον αιφνίδιο θάνατό της, συνδικαλίστριας για πολλά χρόνια στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και στην ΟΓΕ, προσφέρουμε 80 ευρώ στο ΚΚΕ: Νίτσα Παπανικολάου, Δέσποινα Στεφανάτου, Ρούλα Γεροκώστα, Νίκη Μπουρδέκα, Ελένη Μπέλλου, Μαίρη Σταθάκου, Καίτη Φειδάκη, Θοδωρής Πετρίδης, Μαρία Λαμπρινού.

***

φωτ

Συμπληρώνονται σήμερα 40 μέρες από το θάνατο του κομμουνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ, από το Βαλτερό Σερρών. Γεννήθηκε στην Ανατολική Θράκη. Από 7 χρόνων γνώρισε την προσφυγιά και τη φτώχεια, όταν ήρθε με τους γονείς του και τις αδελφές του το 1922 στο Βαλτερό. Μεγάλωσε, βοηθώντας τους γονείς του στις αγροτικές δουλιές. Επιστρατεύτηκε στον πόλεμο κατά των Ιταλών και αργότερα των Γερμανών και των Βουλγάρων.

Οταν μπήκαν οι κατακτητές στην Ελλάδα, επέστρεψε στο χωριό. Εκεί τον έπιασαν οι Βούλγαροι και τον έστειλαν στα καταναγκαστικά έργα.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ και παρέμεινε μέλος μέχρι το θάνατό του.

Πολέμησε από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού. Για τη δράση του αυτή, βασανίστηκε και εξορίστηκε 18 χρόνια.

Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
Στη μνήμη του, ο γιος του Παναγιώτης, η νύφη του Ζωή και τα εγγόνια του Μελίνα, Γιάννα και Κώστας προφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κινημάτων Καισαριανής.

***

φωτό

Στη μνήμη του γιου μας ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΡΙΓΟΥ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, προσφέρουμε 100 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς - Κορυδαλλού και 100 ευρώ στο «18 Ανω».

Σούλα και Διονύσης Συρίγος

***

φωτ

Τον Αύγουστο συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ στο χώρο του συνδικαλισμού ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, που πέθανε το 1991.

Για την αντιστασιακή του δράση, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για χρόνια στη Γιούρα. Ηταν συνδικαλιστής και από τα δραστήρια μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και μετέπειτα της ΔΗΚΕΒΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αντωνία Μπακοπούλου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γαλατσίου, 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την Ελλάδα μας, αυτών που αγωνίστηκαν με φυλακές και εξορίες, όπως ο σύντροφος ΚΑΖΑΚΟΣ Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ή τόσοι άλλοι με τα πολλά χρόνια εξορίες στη μεγάλη πείνα του Αϊ - Στράτη, προσφέρουμε τετρακόσια (400) ευρώ στο ΚΚΕ και εκατόν πενήντα (150) ευρώ στη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση».

Π. Κ. Σ.

Γιάννης Λάτας
Γιάννης Λάτας
***

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ, συγγραφέα και συγκρατούμενου στις διάφορες φυλακές, προσφέρω για ενίσχυση 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιώργος Λεμονίδης

***

Στη μνήμη του ΖΑΧΑΡΙΑ ΛΑΜΠΟΥ, η γυναίκα του Φωτεινή, τα αδέλφια του, συγγενείς και φίλοι του κατέθεσαν 500 ευρώ στο Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης Μεσολογγίου.

***

φωτ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΦΙΛΙΠΠΑ ΠΑΠΑΡΑΦΙΟΥ, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που πέρασε όλες εκείνες τις ταλαιπωρίες (φυλακές - εξορίες) που πέρασαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, για το σοσιαλισμό και την αξιοπρέπεια, που δεν έλειψε από κανέναν αγώνα έως το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι σύντροφοί του

***

***

φωτ

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΤΑ, στελέχους του ΚΚΕ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ζακύνθου.

Στη μνήμη του, προφέρουμε 50 ευρώ στη δημοτική παράταξη «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» Καισαριανής.

Οι ανιψιές του Ελένη και Κατερίνα Λάτα


Φίλιππας Παπαραφίου
Φίλιππας Παπαραφίου

Θανάσης Γιάνναρος
Θανάσης Γιάνναρος

Γιάννης Συρίγος
Γιάννης Συρίγος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ