Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωστήρες γυναικών

Εργο της Ελένης Ρίζου
Εργο της Ελένης Ρίζου
Από τις 25 Σεπτέμβρη (8μ.μ.) έως τις 12 Οκτώβρη, στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8) φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Ρίζου. Τίτλος της: «Βάρκες του Σεπτέμβρη».

Εγκαινιάζεται στις 18 Σεπτέμβρη (8μ.μ.) στο χώρο σύγχρονης τέχνης «Statement» (Μπουμπουλίνας 15) έκθεση έργων ζωγραφικής της Λαμπρινής Μποβιάτσου. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της δημιουργού. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο: «Η Μποβιάτσου πραγματεύεται την εικόνα της, έτσι όπως αντικατοπτρίζεται μέσα στα αντικείμενα που την περιβάλλουν καθημερινά. Μια εικόνα πολύπλοκη που προκύπτει από έντονη και όχι ανώδυνη παρατήρηση». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 του Οκτώβρη.

«Ευ Αγωνίζεσθαι» ονομάζεται η έκθεση έργων της Χάιδως που εγκαινιάστηκε στις 12 Σεπτέμβρη (7μ.μ.) στην γκαλερί «Ζυγός» (Νίκης 48). Η καλλιτέχνις γεννήθηκε στο Δημητρίτσι των Σερρών και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Εργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Η έκθεση στην γκαλερί «Ζυγός» θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτέμβρη.

Με την έκθεση ζωγραφικής της Ινγκριντ Σμεκ και παραδοσιακού κεντήματος της Εύας Μαλινάκη, εγκαινιάζει στις 25 Σεπτέμβρη τη νέα εκθεσιακή περίοδο η αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου). Οπως σημειώνεται στον κατάλογο για τη δουλιά της Γερμανίδας ζωγράφου Ι. Σμεκ: «Κάθε έργο είναι μια εξομολόγηση έρωτα προς την Ελλάδα -εξομολόγηση που πηγάζει από αγάπη, τρυφερότητα και από θαυμασμό- χωρίς όμως ούτε στιγμή να ξεγλιστράει στο αφελές ή στο επιφανειακά ωραίο». Η Εύα Μαλινάκη θα παρουσιάσει μια σειρά από έργα, πίνακες περίτεχνα κεντημένα στο χέρι, αναβιώνοντας έτσι έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της λαϊκής καλλιτεχνικής δημιουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ