Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σοφία Μιχαλάκου
Σοφία Μιχαλάκου
Φωτ

Συγκλονισμένοι από τον πρόωρο, απότομο θάνατο, χιλιάδες Κερκυραίοι, χωριανοί, σύντροφοι, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν το Σάββατο 14/9/2002 το σύντροφο ΘΟΔΩΡΗ ΝΙΝΟ. Τα μέλη της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ προσφέρουν στη μνήμη του συντρόφου Θόδωρου Νίνου, επί πολλά χρόνια στελέχους του ΚΚΕ, το ποσό των 100 ευρώ στο «Ρ» και των 100 ευρώ στην ΚΕ του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΒΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Ελένη Παλαβού πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, 200 ευρώ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.

* * *

Φωτ

Στις 13 Σεπτέμβρη έκλεισαν 21 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΣΟΦΙΑ (Φούλη) Χίνη - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από τα φοιτητικά χρόνια της οργανώθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ και πέρασε στη Νεολαία Λαμπράκη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας καθώς επίσης και από το Φιλοσοφικό Τμήμα της Γαλλικής Ακαδημίας. Απέκτησε την ειδικότητα της παιδιάτρου.

Το 1974 έγινε μέλος του ΚΚΕ και ανέπτυξε πολυσχιδή δράση στο μαζικό χώρο. Εκλέχτηκε δύο φορές Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου. Εκλέχτηκε επίσης μέλος του Γραφείου Πόλης Πειραιά του ΚΚΕ και ήταν υπεύθυνη για τον τομέα της Υγείας και των επιστημόνων Πειραιά και μέλος του Γραφείου Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρoυμε 150 ευρώ στη «Δημοκρατική Προοδευτική Κίνηση Δραπετσώνας» με επικεφαλής τον Νίκο Μπεάζογλου.

Ο σύζυγος Τάκης Μιχαλάκος

Οι κόρες της Μαρία, Αμαλία, Γεωργία

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ γεννήθηκε στα Χανιά. Στην Κατοχή έγινε μέλος του ΚΚΕ και πολέμησε τους κατακτητές ως αντάρτης του ΕΛΑΣ. Πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού κυνηγήθηκε, κακοποιήθηκε και εξορίστηκε σε Ικαρία, Μακρονήσι, Γυάρο.

ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Από το 1967 συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Με κλονισμένη την υγεία του, από τις πολύχρονες ταλαιπωρίες, καθηλώθηκε για πολλά χρόνια στην πολυθρόνα. Αλύγιστος και υπερήφανος στις πολιτικές ιδέες του, έδωσε τη μάχη με την αρρώστια σαν Κρητικός, ως το Σεπτέμβρη του 1998, που κόπηκε για πάντα το νήμα της ζωής του.

Πέθανε πιστός στα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και του κομμουνισμού.

Αιώνια η μνήμη σου αγαπημένε μας σύντροφε και πατέρα.

Στη μνήμη του προσφέρω 80 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Γεωργία Λουφαρδάκη-Μαλτέζου

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης ΤΑΣΙΑΣ ΜΑΡΓΕΤΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τ. Τσιούλιας

* * *

Το Παράρτημα Ηρακλείου Αττικής της ΠΕΑΕΑ προσφέρει στη «Δημοκρατική Ενότητα» 100 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα, στη μνήμη των νεκρών μελών του.

* * *

Ο Γερομακεδόνας προσφέρει 10 ευρώ στη «Δημοκρατική Συνεργασία» Νέας Φιλαδέλφειας στη μνήμη του ΑΛΕΞΗ, της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, της ΘΕΑΝΩΣ, του ΚΩΣΤΑ, του ΛΕΩΝΙΔΑ, του ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ και του ΝΙΚΟΥ.

* * *

Η Ντέπυ και ο Χρυσόστομος Τσακίρογλου προσφέρουν 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευαγγελισμού, για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΟΛΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - Παράρτημα Περάματος της ΠΕΑΕΑ - και οπαδού του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» στις 10 Αυγούστου 2002, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υπουρ. Εμπορίου.

Γιάννης Παπαβός
Γιάννης Παπαβός
Σωτήρης Λιόλιος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ