Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«Κόντρες» στην ΕΡΤ με στάση εργασίας

Με σημερινή δίωρη στάση εργασίας ξεκινά η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της, κινητοποιήσεις διεκδικώντας το επίδομα εξομάλυνσης, αλλά και την εφαρμογή των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η στάση της ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί από τις 21.00 έως τις 23.00, ώρα που μεταδίδεται και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Το δελτίο ειδήσεων δεν αποκλείεται να μεταδοθεί πριν την έναρξη της στάσης εργασίας.

Η εξαγγελία της στάσης εργασίας αλλά και τα θέματα που θέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της, κάνουν φανερή την «κόντρα» του συνδικαλιστικού φορέα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Αγγελο Στάγκο. Τα περιθώρια του διαλόγου, σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και η υπομονή των εργαζομένων έχουν «εξαντληθεί». Παράλληλα, τονίζει πως η εμμονή της διοίκησης σε «μια στείρα άποψη» οδηγεί στην «αντιπαράθεση».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ διεκδικεί την άμεση χορήγηση της συνολικής διαφοράς που προκύπτει από τις τελευταίες συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΡΤ - όταν πρόεδρος ήταν ο Παναγιώτης Παναγιώτου - με μερίδα εργαζομένων, με μορφή επιδόματος εξομάλυνσης και στο υπόλοιπο προσωπικό σύμφωνα με όρους της ΣΣΕ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ θεωρεί ότι η διεκδίκησή της εξαρχής αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τη διοίκηση, που αμφισβητεί το αίτημά της για το επίδομα εξομάλυνσης. Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστηρίζει πως κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες για να μην «οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο».

Στάση εργασίας επίσης σήμερα πραγματοποιεί από τις 11.00 έως και τις 15.00 το σωματείο συμβασιούχων της ΕΡΤ, συμμετέχοντας στις σημερινές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι συμβασιούχοι σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ