Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΟΧΙ» στον πόλεμο

Ο Χάρολντ Πίντερ, με την τήβεννο του επίτιμου διδάκτορα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
Ο Χάρολντ Πίντερ, με την τήβεννο του επίτιμου διδάκτορα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
Να μην υποστηρίξει τις ΗΠΑ στο νέο πόλεμό τους κατά του Ιράκ, καλούν τον Βρετανό πρωθυπουργό, Τ. Μπλερ, με ανοιχτή επιστολή τους, περισσότεροι από εκατό Βρετανοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή είναι ο διάσημος δραματουργός - σκηνοθέτης Χάρολντ Πίντερ (ο Πίντερ, προς τιμήν του, αναδείχνεται σε πρωτοπόρο πολέμιο του ιμπεριαλισμού), ο κινηματογραφιστής Κεν Λόουτς, μέλη των συγκροτημάτων «Blur» και «Massive Attack», ο μουσικός Μπράιαν Ινο και δεκάδες γνωστοί ηθοποιοί.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες πιστεύουμε ότι μία εισβολή στο Ιράκ θα ήταν αδικαιολόγητη και θα μπορούσε να έχει οδυνηρές συνέπειες. Το κουτί της Πανδώρας θα άνοιγε και θα ήταν αδύνατο να ξανακλείσει», σημειώνεται στην επιστολή. «Εθνη σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, καθώς και πολλοί Ευρωπαίοι γείτονές μας, έχουν γνωστοποιήσει την αντίθεσή τους σε μια επίθεση εναντίον του Ιράκ, η οποία θα ήταν τρομερά επικίνδυνη για την περιοχή αυτή και για τον κόσμο».

Επίσης, καλούν την κυβέρνηση Μπλερ να «ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση σχεδιάσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακούγοντας τόσο τη διεθνή κοινή γνώμη, όσο και τις απόψεις του δικού της εκλογικού σώματος». Τέλος, γνωστοποιούν την απόφασή τους να συμμετάσχουν στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το Σάββατο 21 του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ