Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
Οι σαμποτέρ του Χίτσκοκ

Σκηνή από την εξαιρετική ταινία του Αλ. Χίτσκοκ «Οι σαμποτέρ»
Σκηνή από την εξαιρετική ταινία του Αλ. Χίτσκοκ «Οι σαμποτέρ»
Μια αστυνομική ταινία με την υπογραφή του μετρ του είδους, Αλφρεντ Χίτσκοκ, ξεχωρίζει απόψε το βράδυ. «Οι σαμποτέρ». Ο Μπάρι Κέιν κατηγορείται άδικα για σαμποτάζ σε ένα εργοστάσιο αεροσκαφών, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο καλύτερος φίλος του. Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να εκδικηθεί το θάνατο του φίλου του, ο Κέιν αρχίζει να ψάχνει για τον πραγματικό ένοχο. Οι υποψίες του στρέφονται στο μυστηριώδη κ. Φράι. Οταν αυτές επιβεβαιώνονται, ξεκινά την καταδίωξή του από τους ερημότοπους της Δύσης έως τη Νέα Υόρκη, όπου οι δύο άνδρες θα αναμετρηθούν στην κορυφή του Αγάλματος της Ελευθερίας. Η ταινία αυτή άρεσε στο κοινό μια και περιείχε δράση, χιούμορ, σασπένς και εντυπωσιακές σκηνές όπως αυτή του φινάλε, δεν ικανοποίησε όμως τον ίδιο τον Χίτσκοκ όχι μόνο γιατί δεν αξιοποίησε σωστά τις καλές σεναριακές του ιδέες - όπως δήλωσε - αλλά γιατί επέλεξε και λάθος πρωταγωνίστρια, τη σεξοβόμβα Πρισίλα Λέιν... Πρωταγωνιστούν: Πρισίλα Λέιν, Ρόμπερτ Κάμινγκς, Νόρμαν Λόιντ, Oτο Κρούγκερ, Μάρεϊ Aλπερ, Ντόροθι Πέτερσον, Αλμα Κρούγκερ κ.ά. (ΝΕΤ, 00.15)

«Ο βασιλιάς του ροκ», σε σκηνοθεσία Μάικλ Κέρτιζ. Ο νεαρός Ντάνι Φίσερ παρατάει το γυμνάσιο και πιάνει δουλιά σε ένα νυχτερινό κέντρο της Νέας Ορλεάνης, όπου πλένει πιάτα. Ενα βράδυ τού δίνεται η ευκαιρία να τραγουδήσει και το κοινό ενθουσιάζεται μαζί του. Ο Μάξι Φιλντς, αρχηγός του υπόκοσμου, θέλει να τον προσλάβει ως τραγουδιστή στο δικό του κλαμπ, το «Κινγκ Κρεόλ». Ο Ντάνι αρνείται, αλλά ο Φιλντς δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα... Πρωταγωνιστούν: Eλβις Πρίσλεϊ, Κάρολιν Τζόουνς, Γουόλτερ Ματάου, Ντολόρες Χαρτ. (ΝΕΤ, 16.00)

«Ο καθρέφτης έχει δύο πρόσωπα», σε σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Στρέιζαντ. Η Ρόουζ Μόργκαν, μια καθηγήτρια λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο, επιθυμεί απεγνωσμένα μια ρομαντική περιπέτεια, αλλά η εξωτερική της εμφάνιση δεν είναι ό,τι ακριβώς ελκύει τους άνδρες. Ο Γκρέγκορι Λάρκιν, από την πλευρά του, καθηγητής μαθηματικών, έχει βαρεθεί να συσσωρεύει γυναικείες κατακτήσεις και αναζητά τη συντροφιά μιας γυναίκας που η παρέα της θα του είναι ευχάριστη, χωρίς να τον ελκύει ερωτικά. Και φυσικά, βρίσκει στο πρόσωπο της Ρόουζ τον ιδανικό συνδυασμό «πνευματικότητας» και «αντισεξουαλισμού», παραβλέποντας τα αισθήματα της ρομαντικής φιλολόγου, που τον έχει ερωτευτεί «ψυχή τε και σώματι». Ο Γκρέγκορι θα της προτείνει να κάνουν λευκό γάμο, κάτι που η Ρόουζ θα αποδεχτεί, με απώτερο σκοπό να «κατακτήσει» τον άνδρα της. Τα πράγματα, ωστόσο, θα πάρουν διαφορετική τροπή, όταν εκείνη θα κάνει ένα ριζικό λίφτινγκ και θα παρουσιαστεί μπροστά στον Γκρέγκορι ως μια ελκυστική ώριμη γυναίκα. Μόνο που εκείνος είναι κατά βάθος ερωτευμένος με την παλιά, ασχημούλα και αυθεντική Ρόουζ και η νέα εμφάνιση της γυναίκας του δεν τον ευχαριστεί καθόλου... Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Τζεφ Μπρίτζες, Λορίν Μπακόλ, Πιρς Μπρόσναν, Μίμι Ρότζερς, Τζορτζ Σίγκαλ, Ελ Μακφέρσον. (MEGA, 23.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ