Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οταν πρώην «αριστεροί» πάνε με το κατεστημένο

Συνέντευξη Τύπου του Θ. Γουλή, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την εξελισσόμενη αντιΚΚΕ επίθεση στην περιοχή

Αποστομωτική απάντηση στους γνωστούς και μη εξαιρετέους που παρουσιάζονται ως αριστεροί και επιτίθενται στους κομμουνιστές των Ιωαννίνων και την πολιτική συμμαχιών που εφαρμόζουν στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, επειδή αυτή η πολιτική δε συνάδει με τις δικές τους επιδιώξεις, έδωσε με συνέντευξή του στα Γιάννενα ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ. Χτυπούν την ενωτική πολιτική συμπαράταξης του ΚΚΕ με άλλες δυνάμεις, πρωτοπόρες μέσα από τους λαϊκούς αγώνες, επειδή δε στηρίζουν τους ίδιους στις εκλογές. Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για μια προσπάθεια χτυπήματος της συσπειρωτικής πολιτικής του ΚΚΕ από αυτούς οι οποίοι εμφανίζονται ως «αριστεροί», όταν είναι γνωστό ότι από δεκαετίες έχουν απεμπολήσει κάθε ιδέα υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, αφού έχουν ταχθεί στην αντίπερα όχθη.

Ο Θ. Γουλής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο συνδυασμό του Φ. Φίλιου («Συνεργασία Πολιτών») και των συνεργατών του (Ζώλα, Κιτσοδήμο, Κολοκούρη, Μαρούρωφ, Νουτσόπουλο, Πατσούρα), οι οποίοι, με σχετική ανακοίνωσή τους, ούτε λίγο ούτε πολύ τολμούν... «να ανακαλέσουν στην τάξη» τη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την πολιτική συμμαχιών που ακολουθεί. Κατήγγειλε, επίσης, τη ρουσφετολογική τακτική - με εκβιασμούς, πιέσεις και υποσχέσεις - που ασκούν οι συνδυασμοί που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ενάντια στα λαϊκά στρώματα, ενώ, όπως σχολίασε, είναι γεγονός ότι ουσιαστικά ακολουθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Οπως υπογράμμισε ο γραμματέας Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ, κατά τη συνέντευξη Τύπου: «Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ αλλά και όλο το κόμμα στα Γιάννενα εφαρμόζει δημιουργικά και σωστά την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, όπως αυτή επεξεργάστηκε και αποφασίστηκε στο 15ο και 16ο Συνέδριό του Κόμματος, και, βεβαίως, υλοποιείται από την ΚΕ του ΚΚΕ. Οπότε αυτή η λαθροχειρία και προσπάθεια συκοφάντησης της ΝΕ πέφτει στο κενό.

Εμείς κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Φ. Φίλιος και ο κ. Γκλίναβος και οι συνεργάτες του. Μία θέση ηττοπάθειας πολιτικής και απογοήτευσης, γιατί από τη μια έχουν εγκαταλειφθεί από τους κύκλους του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου του Δήμου Ιωαννίνων, οι οποίοι τους υποστήριξαν στις προηγούμενες εκλογές και από την άλλη η προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως αριστεροί και να ψαρέψουν σε θολά νερά αποτυγχάνει και απομονώνεται από το λαϊκό κόσμο». Και συνεχίζει:

«Τι σχέση έχει με την Αριστερά ο κ. Φίλιος και οι συνεργάτες του, όταν είναι γνωστό ότι υποστήριξαν με κάθε τρόπο την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών υπηρεσιών του νομού Ιωαννίνων. Οταν δεν έβγαλαν λέξη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που σαρώνει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Οταν ο κ. Φίλιος δημοσίως τους προηγούμενους μήνες ήταν σε συνδιαλλαγή και συζήτηση με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, ο Θ. Γουλής υπογράμμισε πως το ζητούμενο σήμερα είναι η συσπείρωση σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση όλων των λαϊκών ανθρώπων, είτε υποστήριξαν κάποτε το ΠΑΣΟΚ είτε τη ΝΔ, είτε άλλα κόμματα. «Εμείς θεωρούμε», πρόσθεσε, «ότι τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια και στο νομό Ιωαννίνων με υποψήφιο το νομάρχη τον Α. Τασούλα και υποψήφιο δήμαρχο στην πρωτεύουσα του νομού το Σ. Εργολάβο, πληρούν ακριβώς αυτές τις προϋποθέσεις της αγωνιστικής συσπείρωσης σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Και καλούμε όλους τους λαϊκούς ανθρώπους των Ιωαννίνων να στηρίξουν αυτά τα ψηφοδέλτια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ενισχυθεί το αντίπαλο δέος του λαού(2010-06-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-01-17 00:00:00.0)
«Πιλότος» στο ξεπούλημα(2005-06-18 00:00:00.0)
Συμπαράσταση και από τα Γιάννενα(2004-04-21 00:00:00.0)
Υπουλη επίθεση(2001-03-20 00:00:00.0)
"Αριστερά" της ολιγαρχίας(1996-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ