Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χρήστος Ζούνης
Χρήστος Ζούνης
Φωτ2

Πέρασαν δυόμισι χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΝΗ και 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΟΥΝΗΣ, μέλη του ΚΚΕ, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 μηνών από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΙΘΗΜΗΤΡΗ-κομμουνιστή, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αταλάντευτα αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του, 50 ευρώ.

Γ.Ρ.- Ν.Κ.,

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται σήμερα, 25 Σεπτέμβρη, ένας χρόνος από το θάνατο του συντρόφου και φίλου ΣΑΚΗ ΠΟΛΙΤΗ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 χρόνων. Ο Σάκης Πολίτης έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1923. Το 1942 είχε δραστηριοποιηθεί για επανίδρυση της ομάδας προσκόπων Φιλοθέης, η οποία, χάρη και στη δική του δράση, πέρασε ολόκληρη, τον ίδιο χρόνο, στο ΕΑΜ Νέων και μετά στην ΕΠΟΝ.

Στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα πέρασαν και τα δυο αδέλφια του για να τα ακολουθήσουν, οι ως τότε συντηρητικοί και ευκατάστατοι - οικονομικά - γονείς τους.

Ο Σάκης Πολίτης ήταν ένας καλόκαρδος σύντροφος, ικανός να δημιουργεί φιλίες και νέους συντρόφους. Πάλεψε σε συνέχεια από τις γραμμές του εφεδρικού ΕΛΑΣ το Δεκέμβρη 1944. Σε διάφορες περιόδους της Κατοχής υπήρξε γραμματέας της ΕΠΟΝ Φιλοθέης-Ψυχικού και αργότερα Μετς-Υμηττού.

Ελένη Ζούνη
Ελένη Ζούνη
Μετά τη Βάρκιζα αγωνίστηκε στην περιοχή Νέου Κόσμου, Δουργουτιού, Ηλιούπολης και στην Οικονομική Επιτροπή Αθήνας. Συνέχισε τον αγώνα στον εμφύλιο, δίνοντας κάθε βοήθεια στους συναγωνιστές του.

Δυο φορές βασανίστηκε στο 5ο Παράρτημα Ασφάλειας και στο εγκληματικό «σπουδαστικό» του περιβόητου βασανιστή Μπούντα. Νέα βασανιστήρια ακολούθησαν στη ΣΦΑ Μακρονήσου. Ακολούθησε καταδίκη και εκτόπιση στον Αϊ-Στράτη.

Ο Σάκης Πολίτης έμεινε αταλάντευτα στις γραμμές του ΚΚΕ, χωρίς να τον κλονίσει η φιλία του με επώνυμα πρώην στελέχη του ΚΚΕ που λιποτάκτησαν από τις γραμμές του.

Τελευταία συμβολή του στον αγώνα και στο ΚΚΕ, υπήρξε η προσφορά όλων των περιουσιακών στοιχείων του ίδιου και της γυναίκας του ΜΑΙΡΗΣ, η οποία πέθανε νωρίτερα, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με τη σιγουριά ότι θα αξιοποιηθούν για το καλό του λαού και της εργατικής τάξης.

Ως το τέλος της ζωής του ο Σάκης Πολίτης ήταν ενταγμένος στην ΚΟΒ του ΚΚΕ στα Εξάρχεια.

Στη μνήμη του ο σύντροφος και φίλος του Κώστας Μαραγκουδάκης, προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 6 Σεπτέμβρη «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ΑΓΓΕΛΑ ΠΛΕΛΛΗ.

Την Κυριακή, 6 Οκτώβρη στην εκκλησία του Αγιου Λευτέρη Αιγάλεω γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω στο ΚΚΕ, ο σύζυγός της 20 ευρώ και τα παιδιά της Ειρήνη, Γεωργία, Γιώργος 100 δολάρια.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΑΝΝΑΣ ΚΟΥΜΑΤΖΙΔΗ και του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΚΩΓΙΟΥ, οι Ευάγγελος, Απόστολος και Γιώργος Κουματζίδης πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευγενείας-Χαραυγής 45 ευρώ.

* * *

φΩΤ.

Ο Ξενοφών και η Μαριάνθη Καλκαντέρη και τα παιδιά τους Χριστίνα, Γιάννης και Βασιλική από την Πορτίτσα Καρδίτσας, οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα, προσφέρουν 100 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» στη μνήμη της κόρης και αδελφής τους ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΛΚΑΝΤΕΡΗ, που «χάθηκε πρόσφατα».


Σάκης Πολίτης
Σάκης Πολίτης

Γιώργος Μπιθημήτρης
Γιώργος Μπιθημήτρης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ