Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σωτηρίας στη Ζώνη

Αύριο η 24ωρη απεργία των εργατοτεχνιτών, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο ΕΚΠ και πορεία στο ΥΕΝ

Με 24ωρη απεργία, αύριο Πέμπτη, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν αρχίσει εδώ και ένα μήνα, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλιά, για να δοθεί ξανά ζωή στη ναυπηγοεπισκευή της περιοχής. Την ημέρα της απεργίας, οι εργάτες της Ζώνης θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στη συνέχεια, με πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα απαιτήσουν από τον υπουργό Γ. Ανωμερίτη να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους που αφορούν: στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, στην ανάπτυξή της, στην ουσιαστική στήριξη των ανέργων.

Να σημειωθεί ότι ο πολυήμερος αγώνας των εργατοτεχνιτών άρχισε να μετράει και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς η διοίκηση του ΟΑΕΔ τελικά αναγκάστηκε να αποδεχτεί το αίτημά τους για την καταβολή έκτακτου εποχιακού επιδόματος στους άνεργους της Ζώνης, ύψους 215 χιλ. δραχμών με ελάχιστες προϋποθέσεις. Η έναρξη καταβολής του επιδόματος έχει καθοριστεί για την ερχόμενη βδομάδα.

Οργανωτής των κινητοποιήσεων των εργατοτεχνιτών είναι τα ταξικά σωματεία τους, τα οποία με χτεσινή κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «η κυβέρνηση με τις συνεχείς ψευτοϋποσχέσεις, όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στα προβλήματα της Ζώνης, αλλά επιδιώκει να επιβάλλει μια διαλυτική κατάσταση σε βάρος και του εργατοτεχνικού δυναμικού και των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα ανομολόγητα σχέδιά τους που επιδιώκουν τη συρρίκνωση της ζώνης και την επέκταση των κοντέινερ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ