Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Πληρώνουν τους... επαγγελματίες

Αρης και ΠΑΟΚ, δυο ομάδες που ταλαιπωρούνται χρόνια από οικονομικά χρέη

Sportidea

Αρης και ΠΑΟΚ, δυο ομάδες που ταλαιπωρούνται χρόνια από οικονομικά χρέη
Αφού η ιδιωτική πρωτοβουλία οδήγησε το άθλημα σε καιρούς χαλεπούς αφήνοντας... μαύρες τρύπες στο δρόμο του, η κρατική συμβολή για άλλη μια φορά φαίνεται να λειτουργεί ως σωσίβιο στην τρικυμία που προκάλεσαν οι «μεγάλες ιδέες» (και τα μεγάλα ανοίγματα) κάποιων παραγόντων. Ετσι με τα μούτρα στη δουλιά φαίνεται να έχουν πέσει οι αρμόδιοι στο υπουργείου Πολιτισμού και στη ΓΓΑ προκειμένου να σώσουν αυτό που πριν από λίγα χρόνια διαφήμιζαν σαν καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και όπως τόνιζαν όλα κινούνταν σε επαγγελματικά πλαίσια. Τώρα τους «επαγγελματίες» καλείτε να πληρώσει ο... ερασιτέχνης Ελληνας φορολογούμενος.

Σωσίβιο η ΕΡΤ

Μετά από 12 χρόνια περίπου περιπλάνησης σε ιδιωτικά συνδρομητικά ψηφιακά κανάλια, το μπάσκετ επιστρέφει στην κρατική τηλεόραση τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του. Η ΕΡΤ είναι το κανάλι που θα αγοράσει το πακέτο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των 10 ομάδων της Α1, που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη. Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων η συμφωνία οριστικοποιήθηκε χτες το πρωί στη συνάντηση που είχε ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης με εκπροσώπους του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ ΑΕ Αγγελο Στάγκο. Το ποσό που θα πάρουν οι ομάδες φέτος από το κρατικό κανάλι ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια δραχμές και εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα υπογραφούν τα συμβόλαια, που έχουν ήδη αρχίσει να τα ετοιμάζουν οι δικηγόροι της ΕΡΤ. Πάντως ανοιχτό παραμένει το θέμα της συνεργασίας της ΕΡΤ με το συνδρομητικό κανάλι ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ που κατείχε τα δικαιώματα των περισσότερων ομάδων με πιο πιθανό σενάριο να μη γίνει εφικτή η συνεργασία.

«Χείρα... βοηθείας»

Πάντως, η Πολιτεία φέρεται διατεθειμένη να κάνει την ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το άθλημα από το «τέλμα» στο οποίο έχει περιέλθει. Συγκεκριμένα, οι ομάδες αναμένεται να αποκομίσουν οφέλη της τάξεως των 1.7 δισ. (δρχ.). Το ποσό αυτό θα προκύψει από την επιχορήγηση ύψους 300 εκατ. (δρχ.) που θα δοθεί από τη ΓΓΑ για την προώθηση του αθλήματος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Βέβαια εδώ μπαίνει το ερώτημα πώς είναι δυνατόν ένα άθλημα που θεωρείται το δεύτερο πιο δημοφιλές στη χώρα μας και μέσα στα 5 πιο δημοφιλή παγκοσμίως, να χρειάζονται τόσο εκατομμύρια για την προώθησή του. Αρκετά όμως, περίπου 800 εκατ. δρχ., είναι και τα λεφτά που αναμένεται να πάρουν οι ομάδες ως ποσοστό από το νέο παιχνίδι ΠΡΟ-ΜΠΑ του οποίου τη δημιουργία προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ