Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περίεργη «εντολή» από Ουάσιγκτον

Το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον διαβίβασε στο υπουργείο Τύπου και αυτό στην Α` Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων επείγον τηλεγράφημα, με το οποίο ζητείται από την Εφορεία πλήρης ενημέρωση για την πορεία των εργασιών αναστήλωσης των μνημείων της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα, ζητείται λεπτομερέστατη ενημέρωση: Χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Το συνολικό, μέχρι στιγμής, κόστος. Εκτίμηση για την ημερομηνία αποπεράτωσης των έργων. Το επείγον τηλεγράφημα στάλθηκε από την ελληνική πρεσβεία στις 16/2/2000, η οποία σε υποσημείωση «παρακαλεί» να λάβει απάντηση «έως αύριο», δηλαδή στις 17/2.

Στο τηλεγράφημα δεν εξηγείται για ποιο λόγο ζητούνται αυτές οι πληροφορίες και πού θα χρησιμοποιηθούν. Αλλά και η Διεύθυνση Υπηρεσιών Εξωτερικού του υπουργείου Τύπου «παρακαλεί» την Εφορεία «για άμεση ικανοποίηση του προαναφερθέντος αιτήματος», δίχως να αναφέρει περαιτέρω εξηγήσεις (!).

Εν ολίγοις, είναι άγνωστο για λογαριασμό τίνος στις ΗΠΑ, μία ελληνική δημόσια υπηρεσία, μια Εφορεία Αρχαιοτήτων, οφείλει να κάνει πλήρη αναφορά για την πορεία των έργων και για τη διαχείριση κονδυλίων του ελληνικού δημοσίου. που αφορούν στα συγκεκριμένα μνημεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ