Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ζημιές από νεροποντή και χαλάζι

Επίσκεψη του Τ. Τσιόγκα, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Νίκαιας και Κιλελέρ

Αποψη από πλημμυρισμένες καλλιέργειες στη Λάρισα

Eurokinissi

Αποψη από πλημμυρισμένες καλλιέργειες στη Λάρισα
Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες των Νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας προκάλεσε το χαλάζι και η βροχή που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή σε πολλές περιοχές των τριών νομών. Ιδιαίτερα, τεράστιες ζημιές ήταν αυτές που προκλήθηκαν σε μεγάλες εκτάσεις βαμβακοκαλλιέργειας, ενώ σπίτια σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων, των Δήμων Νίκαιας και Κιλελέρ Λάρισας πλημμύρισαν από τους ορμητικούς χειμάρρους που δημιούργησαν «φουσκωμένα» ποτάμια, όπως ο «Γκουσμπασανιώτης».

Οσον αφορά στις ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοκαλλιέργειες, σε αρκετές περιπτώσεις είναι ολοκληρωτικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις Νέες Καρυές, στο Σοφό και στο Καλό Νερό Λάρισας ο χείμαρρος κατέκλυσε χωράφια, περιβόλια, αποθήκες, αλλά και ορισμένα σπίτια.

Στο Νομό Μαγνησίας επλήγησαν κατά κύριο λόγο βαμβακοκαλλιέργειες της περιοχής Βελεστίνου.

Το μέγεθος των ζημιών στο Νομό Λάρισας έγινε ακόμα πιο ορατό κατά τη χτεσινή μέρα. Τις πληγείσες περιοχές των Δήμων Νίκαιας και Κιλελέρ του Νομού Λάρισας επισκέφτηκαν ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος, αποτελούμενη από τους Ρ. Μαρούδα, Γ. Φωτάκη, Ν. Ζαμπούκα, καθώς και ο Απ. Μπλιάτσος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας. Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν απελπιστική: Πολλές εκτάσεις βαμβακοκαλλιέργειας δέχτηκαν καίριο «χτύπημα», στο οδικό δίκτυο προκλήθηκαν ζημιές, αρδευτικά δίκτυα των αγροτών παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους, στις πλημμυρισμένες αποθήκες χάθηκαν σημαντικές ποσότητες δημητριακών, πολλά μικροφράγματα έσπασαν, όπως στα χωριά Νέο Περιβόλι, Μύρα, Σοφό, Καλό Νερό, Δίλοφος, Νέες Καρυές, Μοσχοχώρι, Κυπαρίσσι.

Από τα μεγαλύτερα «θύματα» των καταστροφών είναι οι πληγέντες αγρότες, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα, δεδομένου ότι βλέπουν να χάνεται η παραγωγή τους κι όχι για πρώτη φορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα περιμένουν από την κυβέρνηση την καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφές που προκάλεσε η ξηρασία την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2001.

Στις συναντήσεις και στις συζητήσεις που είχε με φορείς και κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν, ο Τ. Τσιόγκας τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης καταγραφής των ζημιών και την καταβολή έγκαιρων και δίκαιων αποζημιώσεων στο 100% της καταστροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ