Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
Επιχειρείται να διασπαστεί ο αγώνας τους

Στο παιχνίδι διάσπασης του ενιαίου μετώπου των εργαζομένων που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους φαίνεται πως μπαίνει η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ενώ δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δέσμευση, από τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης, για την ικανοποίηση του αιτήματος των 600 εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ, η Πρυτανεία καλεί τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Προφανώς ελπίζει στην καλή πρόθεση της κυβέρνησης, που όμως εδώ και 15 χρόνια δεν έκανε τίποτα για να καταργήσει το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στις εργολαβίες.

Ξαφνικά, λοιπόν, φαίνεται πως περιορίστηκαν οι ανάγκες του ΑΠΘ σε προσωπικό. Αφού η Πρυτανεία του ΑΠΘ καλεί σε αναστολή των κινητοποιήσεων, διότι - όπως λέει - θα ξεκινήσει τη διαδικασία προκήρυξης για την πλήρωση των περίπου 250 οργανικών κενών θέσεων του ΑΠΘ και των 100 της Φοιτητικής Λέσχης. Δηλαδή, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη των 350 και αυτή θα γίνει «με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και με τη μέγιστη μοριοδότηση των εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ». Αλήθεια, οι υπόλοιποι 150 εργαζόμενοι περισσεύουν; Οι συμβάσεις τους με τους εργολάβους δε θα ανανεωθούν; ΄Η θα περιμένουν άλλα 15 χρόνια για να μονιμοποιηθούν;

Σ' αυτό δεν απαντά το Πρυτανικό Συμβούλιο. Συνεχίζει όμως να επιρρίπτει στους εργαζόμενους τις ευθύνες για τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν στη λειτουργία του Ιδρύματος.

Ομως ακόμα και σ' αυτό δε φαίνεται να δικαιώνεται. Χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος του ΚΣ της Φοιτητικής Ενωσης ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ) Μ. Αλεξανδροπούλου σημείωσε πως οι φοιτητές βρίσκονται στο πλάι των εργαζομένων και θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους.

Τη συμπαράστασή τους, με την παρουσία τους εκεί, δήλωσαν για άλλη μια φορά ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, η διοίκηση του ΕΚΘ και το σωματείο του μόνιμου προσωπικού του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ