Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Κολιαράκης
Γιάννης Κολιαράκης
Φωτ.

Σήμερα, Σάββατο 5 του Οκτώβρη, κλείνουν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα ο αδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τη συμμετοχή του στον αγώνα για καλύτερες μέρες του λαού, την πλήρωσε με πολλά χρόνια φυλακή και εξορία.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην «Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου» για την επιτυχία των δημοτικών εκλογών.

Θα σε θυμάμαι πάντα.

Μαρία Κυριαζοπούλου-Καντερέ

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΛΟΥΚΑΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Θανάσης Βαλάντος), καπετάνιος του 3ου Τάγματος Ελικώνα του 34ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, αξιωματικός του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ, σκοτώθηκε στη μάχη στο χωριό Μάρμαρα Φθιώτιδας.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Γιάννης πρόσφερε στη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Λιβαδειάς» 30 ευρώ για τον προεκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΧΟΥ από την Καρδίτσα, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 130 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ γεννήθηκε το 1927 στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην Κατοχή, αν και μικρός, με άλλους συνομηλίκους του μετέφεραν, μέσα σε τσουβάλια, όπλα για τους αντάρτες.

Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλακή. Κρατήθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού, του Ηρακλείου και σε άλλες. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, άρχισαν οι παρακολουθήσεις και οι κλήσεις στη Χωροφυλακή.

Το 1955 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε στις λαϊκές κινητοποιήσεις, ως μέλος του ΚΚΕ.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος έως το τέλος της ζωής του.

Εφυγε από τη ζωή στις 3 του Σεπτέμβρη 2002.

Αύριο, Κυριακή 6 του Οκτώβρη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, γίνεται το μνημόσυνό του.

Νίκος Κυριαζόπουλος
Νίκος Κυριαζόπουλος
Η οικογένειά του

  • Στη μνήμη του αγωνιστή Μιχάλη Μπουγιούκου το Παράρτημα «Αγ. Βαρβάρας» της ΠΕΑΕΑ προσφέρει 40 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας» και καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν στο μνημόσυνο.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΙΑΡΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτη ο αδελφός του Δημήτρης προσφέρει για τον εκλογικό αγώνα στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ «Αγίας Σοφίας» Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ