Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ξεσηκώνονται για το επίδομα

Χτες έγιναν καταλήψεις - θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα - γραφείων του ΟΑΕΔ

Αγωνιστικό ξεσηκωμό έχει προκαλέσει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η αθλιότητα του υπουργού Εργασίας Δ. Ρέππα και της διοίκησης του ΟΑΕΔ, να περικόψουν αιφνιδιαστικά 45.000 δραχμές περίπου από το έκτακτο εποχιακό επίδομα των ανέργων εργατοτεχνιτών. Χτες, οι άνεργοι της Ζώνης συνέχισαν για δεύτερη μέρα την κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στη Νίκαια και το Αιγάλεω, ενώ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία τους, τη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, το πρωί της Δευτέρας, οι καταλήψεις θα επεκταθούν στα καταστήματα του Οργανισμού του Πειραιά και του Κερατσινίου, ενώ το απόγευμα στις 6.30 άνεργοι και εργαζόμενοι της Ζώνης θα συγκεντρωθούν στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στους δρόμους του Πειραιά.

Ο αγώνας των εργατοτεχνιτών για την καταβολή του επιδόματος έχει ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτέμβρη. Πριν από είκοσι μέρες, ο υπουργός Εργασίας και ο διοικητής του ΟΑΕΔ αποδέχτηκαν το αίτημα των εργατών για την καταβολή του επιδόματος, το οποίο συμφωνήθηκε να ανέρχεται σε 630 ευρώ, δηλαδή 215.000 δραχμές και η καταβολή του να αρχίσει από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ στις 3.10.2002.

Ομως, φτάνοντας οι άνεργοι στο ταμείο, είδαν ότι το ποσό που αναγραφόταν στις σχετικές επιταγές αντιστοιχούσε περίπου σε 170.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ