Κυριακή 6 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόσωπο
Βόισλαβ Κοστούνιτσα

Γρηγοριάδης Κώστας

Πριν μία βδομάδα, ο Κοστούνιτσα (ξανα)ύψωνε τη φωνή του κατά της Δύσης, κατηγορώντας την (όχι άδικα...) για τις αλυσιδωτές πολυποίκιλες επεμβάσεις στη χώρα του, για να παρακινήσει τους Σέρβους να τον ψηφίσουν. Τώρα, ο απερχόμενος (άμα της μεσοπρόθεσμης κατάργησης της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας) Πρόεδρος της ομοσπονδίας, επιστρατεύει κάθε επιχείρημα για να πείσει το εκλογικό σώμα να... ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο δεύτερο γύρο των σερβικών προεδρικών εκλογών!

Ομως, μέχρι τις 13 του Οκτώβρη, ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα δεν έχει και πολλά περιθώρια για να πείσει τους ψηφοφόρους, που τον ανέδειξαν πρώτο την περασμένη Κυριακή, να επανέλθουν στις κάλπες. Κάτι το οικονομικό - πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του (πρώην συμμάχου του) πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς, κάτι (αν όχι ιδίως...) η - παρά τις κορόνες, αναποτελεσματική - στάση που έδειξε σε κρίσιμα γεγονότα (σύλληψη - παραπομπή Μιλόσεβιτς) δε φαίνεται να πείθουν εύκολα πως οι προεκλογικές υποσχέσεις του (για αλλαγή) στέκουν... στέρεα.

Γι' αυτό και πολλοί προβλέπουν πως την επόμενη Κυριακή, ο Κοστούνιτσα δεν έχει σίγουρο το ραντεβού με την εξουσία. Ενδέχεται, λένε, να τον «υπερκεράσει»... η αποχή, που εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 50%. Εάν αυτό συμβεί, τότε η Σερβία θα εισέλθει για τα καλά στην τροχιά όχι μόνον της επανάληψης των προεδρικών εκλογών, αλλά και της προκήρυξης πρόωρων γενικών και ομοσπονδιακών...


Δ.ΟΡΦ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ