Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
Αναστολή κινητοποίησης και προειδοποίηση

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Eurokinissi

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 30 του Οκτώβρη προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και προειδοποιούν ότι αν μέχρι τότε δε λυθεί το πρόβλημά τους θα επανέλθουν με ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αυτή την απόφαση πήραν χτες οι εργαζόμενοι μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση, με σκοπό να εξουδετερώσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και της Πρυτανείας να φέρουν αντιμέτωπους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους με τους υπόλοιπους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μετά από 20 μέρες ενωμένου αγώνα, αποφάσισαν να μη δώσουν κανένα περιθώριο στις διασπαστικές μεθοδεύσεις, και να προασπίσουν τη συστράτευσή τους με όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα για να λήξει το κατάφωρα παράνομο καθεστώς της εργολαβίας. Καθεστώς που, όπως λένε, «καμία υπογραφή της Πρυτανείας και καμία κυβερνητική βούληση δεν μπορεί να νομιμοποιήσει».

Πρυτανεία και κυβέρνηση λοιπόν, καλούνται μέχρι τις 30 του Οκτώβρη να επιλύσουν τελεσίδικα το πρόβλημα των εργαζομένων στις εργολαβίες με το μοναδικό τρόπο που επιτάσσει ο νόμος, το συμφέρον του ΑΠΘ, του δημοσίου και των εργαζομένων. Δηλαδή, να εκδιώξουν τους εργολάβους από το Πανεπιστήμιο και να αποκαταστήσουν και τυπικά αυτό που για πάνω από 15 χρόνια υφίσταται στην πραγματικότητα, την άμεση εργασιακή σχέση ανάμεσα στους εργαζόμενους και το πανεπιστήμιο.

«Είναι καιρός πλέον να αποφασίσει και η Πρυτανεία αν θα συνεχίσει να είναι όμηρος των εργολάβων και της κυβέρνησης που τους συγκαλύπτει», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Ταυτόχρονα, καλούν τα εργατικά σωματεία της πόλης και τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να συντονίσουν τον αγώνα όλων των εργαζομένων - ομήρων στους εργολάβους σε όποια επιχείρηση και αν βρίσκονται για να πάρει τέλος αυτό το άνομο καθεστώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ