Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η μπίλια στο... πράσινο

Το «πράσινο» ήταν το χρώμα που κυριάρχησε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού δυο ομόχρωμες ομάδες έκλεψαν την παράσταση. Ο Παναθηναϊκός που σημείωσε την πρώτη φετινή νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου του Ολυμπιακού και ο Μακεδονικός που έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός τετράδας την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Κατά τ' άλλα την «παρέα» του φάιναλ φορ -που θα γίνει στις αρχές της άνοιξης (χωρίς να έχει καθοριστεί το πού ακόμα)- συμπληρώνει το Ηράκλειο και ο Αρης που επικράτησαν αντίστοιχα της Ολύμπια Λάρισας και του Περιστερίου.

Στο κλειστό του Κορυδαλλού και παρουσία μόλις 750 οπαδών ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 73-62 εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τον πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς και τις λύσεις από τον πάγκο. Κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο Β` δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός με σερί 16-0 μετέτρεψε το 10-20 του πρώτου δεκαλέπτου σε 26-20, ενώ παράλληλα τρεις «πράσινοι» φορτώθηκαν με φάουλ (Μπαλογιάννης, Μίντλετον, Φώτσης), ενώ ο Κουτλάι έπαθε τράβηγμα. Στην αντίπερα όχθη οι «ερυθρόλευκοι» σε γενικές γραμμές φάνηκαν ανέτοιμοι, καθώς έλειπε η διάρκεια από το παιχνίδι τους, ενώ δεν είχαν και τις απαιτούμενες λύσεις από τον πάγκο. Καλύτερος από τους νικητές ο Μακντόναλντ (10π), ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Τζόνσον (17π).

Ο συνδυασμός του νεανικού ενθουσιασμού με την εμπειρία των παλαιότερων (Παπανικολάου 24, Λιαδέλης 11) καθώς και το εμφανές πρόβλημα της ΑΕΚ στη «φροντλάιν» ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη σπουδαία νίκη στο Μακεδονικό με 78-70. Οι «Μακεδόνες» είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπου ο Χαντλογκέν ήταν κυρίαρχος στη ρακέτα της Ενωσης (απουσία και του Ντικούδη). Ο Ρίλι για άλλη μια φορά φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων και το... κακό δεν άργησε να γίνει για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού ο Μακεδονικός του Σούλη Μαρκόπουλου πήρε πανάξια τη νίκη - πρόκριση.

Ενα τρίποντο του Ουίλι Σόλομον στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού έδωσε τη νίκη στον Αρη επί του αξιόμαχου Περιστερίου με 80-79 φέρνοντας τους «κίτρινους» στο φάιναλ φορ μετά από απουσία τριών χρόνων.

Την «παρθενική» του εμφάνιση σε φάιναλ φορ θα κάνει και το Ηράκλειο που επικράτησε στην έδρα του της Ολύμπια Λάρισας με 93-85.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ