Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Κλήρωση στα μέτρα του

Σχετικά βατή ήταν για τον ΠΑΟΚ η κλήρωση για το β' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο «Δικέφαλος» καλείται να αντιμετωπίσει τις «ακρίδες» ή κατά κόσμον Γκρασχόπερ από την Ελβετία. Με το άκουσμα της αντιπάλου της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, η αισιοδοξία ήταν έκδηλη καθώς μπορεί αυτή τη στιγμή η ελβετική ομάδα να βρίσκεται πρώτη στο πρωτάθλημα της χώρας της, όμως αυτό δε σημαίνει πως είναι και ομάδα που δεν είναι αντιμετωπίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, η Γκρασχόπερ, ιδρύθηκε το 1886 στη Ζυρίχη και είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελβετίας. Ως έδρα έχει το γήπεδο «Χάρντρουμ» 20.000 θέσεων, ενώ στο παλμαρέ της έχει 25 πρωταθλήματα και 18 κύπελλα. Για να φτάσει μέχρι αυτή τη φάση, αντιμετώπισε τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε με 3-1 ενώ στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 2-1 στη Ρωσία. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην πρώτη θέση, με 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, και η θέση της οφείλεται περισσότερο στα άσχημα αποτελέσματα της Βασιλείας, η οποία αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακολουθεί σε απόσταση ενός βαθμού.

Στην τεχνική ηγεσία της ελβετικής ομάδας είναι ο Μαρσέλ Κόλερ, που την ανέλαβε το Γενάρη του 2002. Σε ό,τι αφορά το δυναμικό της, έχει αρκετούς διεθνείς με πιο σημαντικούς τον Φαμπρίς Μπόρερ, που συμπεριλήφθηκε στην Εθνική ομάδα για το προσεχές ματς με την Αλβανία και τον Ρίσι Καμπάνιας, που κλήθηκε επίσης εκτάκτως για το ίδιο παιχνίδι. Η Γκρασχόπερ έχει βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού την περίοδο 1974-75 με τους «πράσινους» να χάνουν 2-0 εκτός έδρας και να κερδίζουν 2-1 εντός στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Στους παίκτες του ΠΑΟΚ, το άκουσμα της Γκρασχόπερ έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας αλλά και σκεπτικισμό. Ο Διονύσης Χασιώτης τόνισε πως είναι καλή και γνωστή ομάδα, ενώ επισήμανε πως χρειάζεται προσοχή και στα δύο παιχνίδια. Παράλληλα, δήλωσε πως έχουν το αβαντάζ των αγώνων, καθώς το ελβετικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 15η αγωνιστική αλλά ξεκαθάρισε πως το πρώτο παιχνίδι, που θα γίνει στην Τούμπα θα είναι καθοριστικό. Από την άλλη, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος είπε πως η κλήρωση είναι βατή όμως χρειάζεται προσοχή, καθώς όπως τόνισε: «Το ελβετικό ποδόσφαιρο δεν έχει πολλές δάφνες ποιότητας, όμως είναι μαχητές και χρειάζεται προσοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ