Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
«PLANET»
«Ενέχυρο» στην Τράπεζα Πειραιώς

«Κόπηκε» ο «902 Αριστερά στα FM» από το δεύτερο σημείο εκπομπής, ενώ οι ευνοούμενοι ...εξασφαλίστηκαν!

Στην Τράπεζα Πειραιώς έχουν ενεχυριαστεί οι μετοχές του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet». H Τράπεζα, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει στα χέρια του το ΕΣΡ, έχει, εκτός από τις μετοχές, και δικαίωμα ψήφου. Το ΕΣΡ χθες εκτάκτως συζήτησε το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet». Στη συζήτηση, συμμετείχαν ο νομικός σύμβουλος του Ομίλου Ανδρουλιδάκη, ο νέος γενικός διευθυντής του Ομίλου Βασίλης Παπαγεωργίου και εκπρόσωποι των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού.

Το ΕΣΡ αποφάσισε να καλέσει στην επόμενη συνεδρίασή του, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς. Από τον ενεχυριασμό και τους όρους της σύμβασης προκύπτει, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, πως η Τράπεζα Πειραιώς «έχει τον κυριότερο λόγο». Το ΕΣΡ κρίνει αναγκαίο να καλέσει τους εκπροσώπους της Τράπεζας από τη στιγμή που η Τράπεζα Πειραιώς έχει όχι μόνον όλες τις μετοχές ενέχυρο, αλλά μπορεί να συγκαλέσει συνέλευση και ν' αλλάξει και τη σύνθεση του ΔΣ. Οι μετοχές ενεχυριάστηκαν στην Τράπεζα από τη φερόμενη ως μέτοχο του «Planet» Αικατερίνη Λιναρά, σύζυγο του Μ. Ανδρουλιδάκη. Το ΕΣΡ έθεσε θέμα και εκπροσώπησης από πλευράς ιδιοκτησίας του «Planet», αφού την περασμένη φορά ως εκπρόσωπος και γενικός διευθυντής είχε εμφανιστεί ο Αθ. Παύλοβιτς.

Ευνοήθηκαν οι «μεγάλοι»

Βάσει της προκλητικής διάταξης του νόμου για το «βασικό μέτοχο», που ευνοεί τους μεγάλους ραδιοφωνικούς ενημερωτικούς σταθμούς, να πάρουν και δεύτερο σημείο εκπομπής, το ΕΣΡ έβγαλε χτες εκτός δεύτερου διαύλου τον «902 Αριστερά στα FM». Ο «902 Αριστερά στα FM», κατ' εξοχήν ενημερωτικός σταθμός, σταθμός του ΚΚΕ, δεν πήρε άδεια για να εκπέμπει και από δεύτερο σημείο και ν' ακούγεται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Να σημειωθεί ότι ο «902 Αριστερά στα FM» κατέχει την τρίτη θέση στη σειρά μοριοδότησης των 35 ραδιοφωνικών σταθμών. Το ΕΣΡ, για την απόφασή του αυτή, στηρίχτηκε στο άρθρο του νόμου, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει ένας ραδιοφωνικός σταθμός ν' απασχολεί «συνεχώς με σύμβαση έργου 35 άτομα, που είναι εγγεγραμμένα» σε Ενώσεις Συντακτών. Η διάταξη αυτή δίνει το «προνόμιο» σε μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, κυβερνητικός στόχος που τελικά επετεύχθη. Δεκτές από το ΕΣΡ έγιναν οι αιτήσεις των ραδιοφωνικών σταθμών, «ΑΝΤΕΝΝΑ», «ΣΚΑΪ», «ΦΛΑΣ», «ALPHA NEWS», «Αθήνα 9,84» και «Κανάλι 1» του Πειραιά. Κενή μένει η 7η θέση, αφού το ΕΣΡ έκρινε πως κανένας από τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς που είχαν υποβάλει αιτήσεις δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να εκπέμπει και από δεύτερο σημείο.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, χθες, αναφέρθηκε και στην κάλυψη των συνδυασμών από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Προεκλογική περίοδος, που, ουσιαστικά, είχαν αποκλειστεί οι εκπρόσωποι των συνδυασμών που υποστηρίζονται από τα μικρά λεγόμενα κόμματα και ιδιαίτερα από το ΚΚΕ. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε πως έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών σταθμών και ισχυρίστηκε πως «συνεμορφώθησαν με τις υποδείξεις του ΕΣΡ».

Τέλος, το ΕΣΡ έκανε «Φύλλο και φτερό» για μία ακόμη φορά το «ALTER» και την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Αποφάσισε, το «ALTER» να μεταθέσει την εκπομπή, από το μεσημέρι, στις 11 το βράδυ. Η απόφαση ελήφθη για την εκπομπή, η οποία είχε θέμα «Το τραγούδι που προκαλεί». Με την απόφασή του, το ΕΣΡ θεωρεί πως υποβαθμίζεται με την εν λόγω εκπομπή η ποιότητα, ενώ θέτει θέμα και προστασίας των ανηλίκων. Επέβαλε για το «Φύλλο και φτερό» και ηθική κύρωση, σύμφωνα με την οποία επί πέντε ημέρες θα πρέπει να μεταδίδεται κάρτα με το σκεπτικό της απόφασης. Στο «ALTER» επεβλήθη, επίσης, πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ για ρεπορτάζ που μετέδωσε από κεντρικά δελτία ειδήσεων και τα οποία αφορούσαν στις αδελφές της Αγγελικής Σωτηροπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ