Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προεκλογική φιέστα

«Παιχνίδια πολιτισμού» τιτλοφορείται η έκθεση του ΥΠΠΟ στην οδό Τοσίτσα, στο πλαίσιο των «εκπαιδευτικών προγραμμάτων» του. Η χτεσινή σχετική μας είδηση, ορθώς, ήταν φειδωλή. Γιατί αυτή η εκδήλωση είναι «παιχνίδια πολιτισμού», δηλαδή πολιτικής φιέστας, και σε προεκλογική περίοδο, παρότι οι έκτακτοι του ΥΠΠΟ που κλήθηκαν να τη στήσουν εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον ασφυκτικό χρόνο προετοιμασίας μιας έκθεσης που θα μπορούσε όντως να προσανατολίσει τα παιδιά για το τι σημαίνει προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ όμως δεν ήθελε αυτό. Ηθελε: α) Να κρύψει το χάλι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του. β) Να πριμοδοτήσει, εμμέσως, τον κυβερνητικό υποψήφιο για τη δημαρχία. γ) Να περάσει αντιδραστικά ιδεολογήματα στα παιδιά. δ) Να «διασκεδάσει» τις καταστροφές της πολιτιστικής κληρονομιάς χάριν του 2004.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΠΟ υπολειτουργούν. Τα σχετικά κονδύλια είναι ελάχιστα. Το 90% των προγραμμάτων είναι δουλιά του έκτακτου προσωπικού, του οποίου η προσφορά ουδέποτε αναγνωρίστηκε από την ηγεσία του ΥΠΠΟ. Η παντελής απουσία πολιτικής και σχεδιασμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων οδήγησαν στο μαρασμό τους. Μαρασμός που δεν κρύβεται με τα «χάπενινγκ» στην Τοσίτσα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ