Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Απαγορευτική η ήττα

Για την Ουκρανία αναχωρούν σήμερα το πρωί οι αποστολές των Εθνικών ομάδων (άνδρες, ελπίδες), όπου Σάββατο και Παρασκευή αντίστοιχα θ' αναμετρηθούν με τα συγκροτήματα των οικοδεσποτών για τα προκριματικά των οικείων πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Σ' αμφότερα τα κλιμάκια υπάρχει η αισιοδοξία ότι κατά την επιστροφή θα επικρατούν χαμόγελα από τ' αποτελέσματα.

Με στόχο τη νίκη και λογική το «μη χείρον βέλτιστο» θα παραταχθεί η Εθνική ανδρών, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενα του Ρεχάγκελ: «Η νίκη αποτελεί το στόχο εάν, όμως, στην πορεία του αγώνα δούμε ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε, τότε θα κοιτάξουμε να μη χάσουμε», ανέφερε ο Γερμανός εκλέκτορας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να αποδείξουμε μπροστά σε 50 - 60 χιλιάδες φιλάθλους ότι μπορούμε να αντισταθούμε με μαχητικότητα και θέληση. Η Ουκρανία έδωσε δύο αναπάντεχους βαθμούς στην Αρμενία στο πρώτο ματς και φυσικά θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Είναι μια επιθετική ομάδα. Την τακτική και το ρόστερ το κρίνω ανάλογα με τον αντίπαλο. Περιμένω να δω τι θα γίνει και με τον Σεφτσένκο, ο οποίος κλήθηκε κανονικά, αλλά είναι άγνωστο αν θα παίξει. Δεν κάνω αρνητικές σκέψεις πριν από έναν αγώνα, αλλά, ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση, η φιλοσοφία μου είναι ότι, όταν έχεις μαθηματικά ελπίδες, συνεχίζεις να παλεύεις για το στόχο σου». Ακόμα, ο Ρεχάγκελ δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση στο παιχνίδι με την Ισπανία, αναγνώρισε ατομικά λάθη (στα οποία ουσιαστικά απέδωσε την ήττα), παρ' όλα αυτά «κάλεσα τους ίδιους παίκτες με αυτούς κόντρα στην Ισπανία, γιατί απλά δεν υπήρχε λόγος να τους αλλάξω».

Αισιόδοξος αλλά και προσγειωμένος είναι ο Στέλιος Μανωλάς που χαρακτήρισε το επόμενο δεκαήμερο σημαντικό. «Πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε δύο καλά αποτελέσματα. Αν τα καταφέρουμε σε συνδυασμό με τη νίκη μας στο πρώτο παιχνίδι με την Ισπανία, θα κριθούν πολλά για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος». Πρώτος σταθμός η Ουκρανία. «Εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό από εμάς το αποτέλεσμα που θα πάρουμε. Αλλά, για να πετύχεις κάτι καλό στον αγώνα αυτό, χρειάζεται να έχεις και τύχη, όπως είχαμε και στο παιχνίδι με την Ισπανία. Η αντίπαλος διαθέτει καλούς και ψηλούς παίκτες, οι οποίοι στην έδρα τους θα αγωνιστούν επιθετικά και χρειάζεται προσοχή. Το καλό είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή μας. Σίγουρα η διακοπή του πρωταθλήματος δε μας βοηθάει αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία».

Στον β' προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι από χτες η Εθνική παίδων που επικράτησε της Σλοβακίας με 2 - 1 (11' Κρητικός πεν., 62' Αραβίδης - 75' Βίσκου πεν.). Οι παίκτες του Κυριάκου Καραταΐδη κατέκτησαν την πρώτη θέση του ομίλου και οι αντίπαλοί τους (που επίσης προκρίθηκαν) τη δεύτερη. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο στόχος της πρώτης θέσης στον όμιλο, επιτεύχτηκε. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας, όμως ίσως δικαιολογείται από το άγχος των παιδιών, καθώς έπαιζαν μόνο για τη νίκη».

ΕΛΛΑΔΑ: Ρώπας, Πλούσης, Λισγάρας, Στεργιάτος, Γκαλίτσιος, Σαρηγιαννίδης, Ηλιάδης, Στεργαλάς, Κρητικός (81` Κυβελίδης), Τόμπρος (53` Στούμπος) Τσιτσιλίκας (57` Αραβίδης).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κοζίσκι, Πέκαρικ, Σότινετς, Γιάνεκ, Λάτσκο, Σέγκον (69` Σράπα), Βίσκου, Λεβίσκι, Γκάιντος (68` Νουβισέτλακ), Χαλάσκα, Γιένρικσεκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ