Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οχι» στο γυάλινο «μεγαθήριο»

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Πολιτισμό - που κοινοποιείται στον Τύπο και σε πολλούς πνευματικούς και αρχαιολογικούς φορείς - έστειλε ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Μακρυγιάννης» με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανέγερσης της εννιαώροφης οικοδομής ύψους 30,8 μ. πολύ κοντά στην Ακρόπολη, που «θα προκαλέσει την αισθητική και περιβαλλοντική αλλοίωση του ιστορικού χώρου» της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι ανάλογη επιστολή είχε επιδοθεί τον περασμένο Απρίλη, χωρίς όμως να υπάρξει απάντηση από το ΥΠΠΟ, παρά τις περί του αντιθέτου «διαβεβαιώσεις». «Το αρμόδιο υπουργείο είναι αδιανόητο να αδιαφορεί και με τη στάση του να επιτρέπει έμμεσα τετελεσμένα αποτελέσματα ανυπολόγιστου πολιτιστικού κόστους και για τις επερχόμενες γενεές», υπογραμμίζεται στην επιστολή. «Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να έχουν ήδη αρχίσει οι οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση της εννιαώροφης οικοδομής (γυάλινος πύργος της Βαβέλ) σαν να μην έχουν εισακουστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (περί διακοπής των οικοδομικών εργασιών μέχρι την έκδοση ΠΔ) και οι εντονότατες διαμαρτυρίες του Συλλόγου μας, του Πολυτεχνείου, των Αρχαιολογικών Ινστιτούτων, του ICOMOS, της "Επιτροπής για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ"...» κ.ά.

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί τον υπουργό, «έστω και την ύστατη αυτή στιγμή», να σταματήσει την οικοδόμηση του κτιρίου, ευελπιστώντας «ότι θα σταθείτε πλάι στην πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του λαού μας και όχι αλληλέγγυα στην οικονομική ολιγαρχία των πρόσκαιρων συμφερόντων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ