Κυριακή 13 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βαρύ το κόστος από την καταστροφή του περιβάλλοντος

Μέσα στην επόμενη δεκαετία το κόστος συχνότερων και πιο καταστροφικών καιρικών φαινομένων θα ανέλθει στα 150 δισ. δολάρια, ετησίως, με κίνδυνο να οδηγηθούν σε χρεοκοπία πολλές εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου. Αυτό αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οικονομικές απώλειες από φυσικές καταστροφές φαίνεται να διπλασιάζονται κάθε δέκα χρόνια, αναφέρεται στην εν λόγω έκθεση, βάσει της οποίας είναι άμεση η ανάγκη συλλογικής αντίδρασης για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων, ιδιαίτερα του διοξειδίου του άνθρακα.

Κατά την άποψη του οικονομικού τμήματος της περιβαλλοντολογικής μονάδας του OHE, είναι απαραίτητη η υιοθέτηση ενός πολιτικού πλαισίου δράσης για τη διαφύλαξη της κλιματολογικής σταθερότητας.

Το Πρωτόκολλο του Κιότο «υπό τους όρους του οποίου πολλά βιομηχανικά κράτη έχουν δεσμευτεί στη μείωση των εκπομπών ζημιογόνων για το περιβάλλον αερίων, μέχρι το 2012, με μοναδική εξαίρεση τις HΠA», δεν καλύπτει το εύρος του προβλήματος που προκαλείται από το φαινόμενο του Θερμοκηπίου.

Παράλληλα, τονίζεται στην εν λόγω έκθεση ότι η αντίδραση των ασφαλιστικών, αντασφαλιστικών και τραπεζών στο πρόβλημα της αλλαγής των απότομων κλιματολογικών συνθηκών είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Μια από τις προτάσεις του OHE είναι η προσφορά χαμηλότερου κόστους ασφαλιστικής κάλυψης στις πιο ευαισθητοποιημένες ως προς το περιβάλλον εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ