Κυριακή 13 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Οδηγίες για αποσταθεροποίηση, υπονόμευση, τρομοκρατία

Σε απόρρητη συνεδρίαση της «Επιστημονικής Επιτροπής» του υπουργείου Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ, στις 25-26 Σεπτέμβρη 2002, εξετάστηκαν οι μέθοδοι και τα μέσα για ειδική χρήση δυνάμεων στον αντιτρομοκρατικό πόλεμο, που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ κατά λαών και χωρών, με στόχο την επίτευξη «πολιτικών, οικονομικών και ηθικών αλλαγών σε χώρες που επηρεάζουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ»!!!

Το παραπάνω έγγραφο έφερε στη δημοσιότητα, κατ' αποκλειστικότητα, ο «Ριζοσπάστης» την περασμένη Τετάρτη.

Η οργάνωση αυτών των ωμών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ηγεσίας των ΗΠΑ συζητιέται σ' αυτές τις συνεδριάσεις της «Ομάδας Κρούσης» του Συμβουλίου Αμυνας των ΗΠΑ. Προβλέπεται «εστιασμένη χρήση βίας», με σκοπό την «αλλαγή συμπεριφοράς» καθεστώτων, μέσω της «απομόνωσης των εν λόγω καθεστώτων από τους λαούς τους, αλλά και από τα όργανα και τις γραφειοκρατίες που τα υποστηρίζουν»!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ισχύς και τα τρωτά σημεία ενός καθεστώτος παρουσιάζουν συγκεκριμένες ιδιομορφίες, η ομάδα κρούσης θα επιλέξει κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα διερευνήσει και θα μελετήσει σε βάθος.

Σε αυτές (τις περιπτώσεις) ενδέχεται να περιληφθούν υπαρκτά κράτη - παρίες, τρομοκρατικές οργανώσεις και πιθανοί μελλοντικοί αντίπαλοι.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην αναζήτηση εσωτερικών «ρωγμών», όπου η κατάλληλη χρήση βίας θα μπορούσε να προκαλέσει διχασμό και αντίθεση συμφερόντων μεταξύ διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων, πολιτικών, εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων ή ακόμη και προσωπικές διαμάχες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ