Κυριακή 13 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Λένε πως ο λόγος είναι φτωχός στο ξόδι ενός αγαπητού προσώπου. Ναι, και γίνεται πολύ φτωχότερος, απόλυτα ταπεινός, όταν μέλλει ν' αναφερθείς σε κάποιον, που κύριο χαρακτηριστικό του είναι η αφθονία των υπερθετικών επιθέτων που σφράγισαν ολόκληρη την πορεία του, όπως ο Θανάσης Παπαρήγας (σελίδες 4-5)

Οδηγίες προς ψηφοφόρους. Χρήσιμες πληροφορίες για καθένα και κάθε μια σ' αυτές τις εκλογές, απαραίτητες, πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι για το εκλογικό τμήμα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε την όποια ταλαιπωρία στην οποία μας υποβάλλουν οι κυβερνώντες. Αλλωστε, σ' αυτές τις εκλογές, είναι και αυτός ένας λόγος για να ενισχυθούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της συμπαράταξης (σελίδα 7)

Μέρα της κάλπης σήμερα. Μέρα που η ευχή «καλό βόλι» μιλά μεταφορικά για τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, δείχνοντάς τους πως πάνε σε μάχη. Ναι, σε μάχη δική τους και γιορτή, αφού στο νου και την καρδιά τους βρίσκεται η απόφαση για την επόμενη μέρα. Αν θα την κάνουν δική τους ως εφαλτήριο για τους λαϊκούς κοινωνικοπολιτικούς αγώνες που σίγουρα έρχονται. Οι δηλώσεις των υποψήφιων νομαρχών και δημάρχων που ακολουθούν αφορούν ακριβώς αυτό. Να δείξει ο λαός με την ψήφο τη θέλησή του ν' αγωνιστεί για τη δική του υπόθεση (σελίδες 8-9)

Απλοχεριά της κυβέρνησης το τελευταίο 16μηνο απέναντι στις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που απέφερε καρπούς. Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΕΒ δεν έριξε μόνον τους αντικυβερνητικούς τόνους, αλλά - βάζοντας πλάτη στο δικομματισμό - δήλωσαν δημόσια ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «έχουν κοινή γλώσσα» και πως ασκούν κριτική μόνο «σε όποιον δεν τους εξυπηρετεί» (σελίδα 15)

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι μέρος της πάλης της εργατικής τάξης, ενάντια σε μια πολιτική που τσακίζει όλο και περισσότερες κατακτήσεις της, υπονομεύοντας το μέλλον, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να χτυπήσει άμεσα και σε πολλά μέτωπα (σελίδες 16-17)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ