Κυριακή 20 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Συνεχίζουμε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΝΑΠΛΙΔΗΣ. Οι αντίπαλοί μας και σ' αυτές τις εκλογές είχαν σχεδιάσει σκληρούς τρόπους για να καταπολεμήσουν τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ με τη συνεργασία άλλων κομμάτων και ανθρώπων προοδευτικών, ντόμπρων.

Τούτες οι εκλογές ήταν μεγάλος σταθμός και όπως πάντα οι κομμουνιστές με την πείρα τους δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους για τη μάχη που σήμερα τερματίζεται. Από αύριο κιόλας πρέπει να επιταχύνουμε το βηματισμό μας και να προχωρήσουμε στον προσανατολισμό που μας χαράζει το Κόμμα, με ανιδιοτέλεια, λεβεντιά και αγωνιστικότητα, για να μπορέσουμε να παρέμβουμε στα κακώς κείμενα της υπάρχουσας πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Με το χαμόγελο στα χείλη πάντα, οι κομμουνιστές προχωρούν μπροστά στους αγώνες του λαού, όπως το 'χουν αποδείξει και με τη στάση τους τότε στα μαύρα χρόνια της μισαλλοδοξίας με τα Μακρονήσια, τα Γιούρα, τις φυλακές, τις εκτελέσεις.

Εμπρός, λοιπόν, να συνεχίσουμε τη μαχητική μας πορεία, δυνατά, αξιοπρεπέστατα, έχοντας για αποσκευές μας στο μακρύ μας αυτό ταξίδι του αγώνα την αποδοχή πολύ κόσμου. Ξέρει ο λαός μας, στην πλειοψηφία, ότι εμείς αγαπάμε τους συνανθρώπους μας και ότι αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη και όμορφη κοινωνία.

Λευκή Ψήφος

ΓΙΩΡΓΗΣ ΔΟΞΑΣ, Αθήνα. Είναι βέβαιο ότι το μήνυμα (ως Εκλογικό Σώμα) το λάβαμε. Και είναι, επίσης, βέβαιο ότι το επιστρέψαμε στους αποστολείς την περασμένη Κυριακή των εκλογών, με το ανάλογο περιεχόμενο. Μήπως ήρθε η ώρα να μελετήσουν και αξιολογήσουν κι αυτοί προσεκτικά, στο σύνολο των εκλογικά εμπλεκομένων, και το περιεχόμενο της λευκής ψήφου;

Είμαι βέβαιος ότι τα μηνύματα θα είναι πολλά, πολύμορφα σε επίπεδο κομματικό, αλλά και τοπικής κοινωνίας. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση η λευκή ψήφος, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πολιτική διαμαρτυρία και εμπεριέχει πολιτική ωριμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ