Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Τηλεόραση
«PLANET»
«Ρυθμιστής» η Τράπεζα Πειραιώς

Την ανησυχία για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό

Εντείνεται η αβεβαιότητα των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet», αφού άγνωστο είναι τι τελικά θα γίνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σταθμού και κατά συνέπεια με τη διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων. Και η χτεσινή ακρόαση εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς, που είχαν προσκληθεί στη συνεδρίαση του ΕΣΡ, δεν απέδωσε καρπούς, αφού οι νομικοί εκπρόσωποι της Τράπεζας ζήτησαν αναβολή μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.

Το ΕΣΡ είχε καλέσει χθες σε ακρόαση νομικούς εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία η ιδιοκτησία του «Planet» και συγκεκριμένα η σύζυγος του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, Αικατερίνη Λιναρά, έχει ενεχυριάσει όλες τις μετοχές του «Planet». Ουσιαστικά, η Τράπεζα Πειραιώς έχει πλέον το «επάνω χέρι» στο ραδιοφωνικό σταθμό, αφού μπορεί ν' αλλάξει και τη σύνθεση του ΔΣ. Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ, ήταν παρόντες και εκπρόσωποι των εργαζομένων, που ζήτησαν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας λίγο αργότερα με τους εργαζόμενους, ισχυρίστηκαν πως ζήτησαν την αναβολή για να βρεθούν «λύσεις», προκειμένου να «ζήσει» ο ραδιοφωνικός σταθμός και να μη θιχτούν τα «συμφέροντα των εργαζομένων». Δε θέλησαν οι εκπρόσωποι της Τράπεζας να επιβεβαιώσουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να γίνει και πλειστηριασμός για τον «Planet».

Ο πρόεδρος, πάντως, του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, για άλλη μία φορά, υποστήριξε πως το ΕΣΡ θα «λάβει ειδική μέριμνα για το προσωπικό», σε περίπτωση που η επιχείρηση μεταβιβαστεί σε άλλα χέρια. Σε περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης, όπως είπε, η σύμβαση θα πρέπει να «εξασφαλίζει το προσωπικό» του ραδιοφωνικού σταθμού. Δεν απέκλεισε και την περίπτωση ανάκλησης της άδειας, λέγοντας πως είναι η «δαμόκλειος σπάθη». Υποστήριξε πως οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς ζήτησαν την αναβολή, ελπίζοντας πως η κατάσταση στο διάστημα αυτό θα ομαλοποιηθεί.

Οι ακροάσεις εκπροσώπων ραδιοφωνικών σταθμών αναβλήθηκαν. Αντίθετα, χθες διευκρινίσεις έδωσαν για την προβολή της φωτογραφίας με τις αδελφές της Αγγελικής Σωτηροπούλου εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών «STAR», «MEGA» και «ALPHA». Δόθηκε προθεσμία από το ΕΣΡ να υποβάλουν υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Το ΕΣΡ, με ανακοίνωσή του χθες, έδωσε «απάντηση» ουσιαστικά στις καταγγελίες του «ALTER», για τη «συνεχιζόμενη προσπάθεια του ΕΣΡ να παρέμβει στη λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών» με «απροκάλυπτη τακτική στήριξης συγκεκριμένων συμφερόντων». Οι καταγγελίες του «ALTER» αφορούσαν στην απόφαση του ΕΣΡ για μετάθεση της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου «Φύλλο και φτερό» από τη μεσημεριανή ζώνη, στη ζώνη μετά τις 11 το βράδυ, καθώς και στο πρόστιμο των 50.000 ευρώ για την προβολή από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού της φωτογραφίας με τις αδελφές της Αγγελικής Σωτηροπούλου.

Στην ανακοίνωσή του, το ΕΣΡ υπενθυμίζει διάταξη του νόμου, σύμφωνα με την οποία οι «αποφάσεις του είναι εκτελεστές διοικητικές πράξεις και υπόκεινται σε αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας». Το ΕΣΡ, επίσης, υπογραμμίζει ότι ασκεί το εκ του Συντάγματος και των νόμων καθήκον του προς τον έλεγχο των προγραμμάτων της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, με «αντικειμενικότητα, αμεροληψία και δημοκρατικές διαδικασίες». Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, πως ο «επιλεκτικός σχολιασμός αποφάσεών του, χωρίς παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων», έχει ως αποτέλεσμα την «παραπληροφόρηση και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στη λήψη των συγκεκριμένων αποφάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ