Κυριακή 20 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
«Παραγγελιά» από το ΣΕΒ στην κυβέρνηση

Ενα το κρατούμενο θεωρεί η συνδικαλιστική ηγεσία των βιομηχάνων τη συνέχιση της δημοσιονομικής πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας (κυρίως μέσω του σφαγιασμού των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, «εμβάθυνση» των ιδιωτικοποιήσεων κλπ.) και το 2003. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν την Τετάρτη οι βιομήχανοι με ανακοίνωση Τύπου και δηλώσεις που έκανε η ηγεσία του ΣΕΒ. Τόσο με τη γραπτή ανακοίνωση όσο και με τις δηλώσεις του προέδρου και άλλων στελεχών του, ο ΣΕΒ κάλεσε την κυβέρνηση - 3 μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής - να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τα συμφωνηθέντα για την κατάρτιση προϋπολογισμού σκληρής λιτότητας για το λαό και το 2003.

Συγκεκριμένα, με την παρέμβασή της, η ηγεσία του ΣΕΒ:

  • Θεωρεί πως ο «προϋπολογισμός του 2003 υπόκειται τη στιγμή αυτή σε ισχυρές αβεβαιότητες», που ενισχύονται καθώς δεν είναι καθαρό πώς θα εξελιχθούν βασικά μεγέθη όπως είναι το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός.
  • Υποστηρίζει πως η πρόβλεψη του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2003 για αύξηση των πρωτογενών δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 5,3%, είναι μεγάλη και πως η κυβέρνηση θα «πρέπει να θέσει πιο φιλόδοξους στόχους, για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο δυσμενέστερων εξελίξεων». Στα πλαίσια αυτά, οι βιομήχανοι προτείνουν μεγαλύτερο σφαγιασμό των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ