Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«TEMPO»
Κρίνεται σήμερα η «τύχη» του

Σαν «αναλώσιμα είδη» μεταχειρίζεται η διοίκηση του TEMPO τους εργαζόμενους

Η «τύχη» του TEMPO ενδέχεται να κριθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ μετά από αίτημα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό, στις 18 του Σεπτέμβρη είχε δώσει προθεσμία ενός μηνός στον ιδιοκτήτη του σταθμού Μ. Ανδρουλιδάκη, προκειμένου να βρεθεί λύση και το ΕΣΡ να μην προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας.

Η διορία που είχε δώσει το ΕΣΡ ήδη έχει λήξει και το κρίσιμο για τους εργαζόμενους στο TEMPO θέμα, που αφορά την ανάκληση ή μη της άδειας, θα τεθεί προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση. Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας του «TEMPO», αλλά και εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό εξακολουθούν ν' αγωνίζονται για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, αλλά και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οκτώ μήνες παραμένουν απλήρωτοι, δίνοντας τον αγώνα τους κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ερωτήματα όμως γεννά η ανακοίνωση που έκανε την «εμφάνισή» της χτες στα γραφεία του σταθμού του Μ. Ανδρουλιδάκη και μοιράστηκε στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν είδη προς κατανάλωση, αφού θα εξοφληθούν... σε 12 μηνιαίες δόσεις. Η ανακοίνωση συγκεκριμένα υπογράφεται από τη διοίκηση του σταθμού. Καλούνται λοιπόν οι εργαζόμενοι που παραμείνουν στο «ΤΕΜΡΟ», αλλά και αυτοί που έχουν βρει άλλη εργασία και έχουν αποχωρήσει, να «προσέλθουν προκειμένου να διακανονίσουν και να πληρωθούν όσα χρήματα τους οφείλονται». Η ανακοίνωση παραπέμπει τους εργαζόμενους στον γενικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διευθυντή του «TEMPO» Ηλία Κοπανίτσα. Η διοίκηση του «TEMPO» μετά από οκτώ μήνες επιχειρεί με διάφορα μέσα να «πληρώσει» τους εργαζόμενους φθάνοντας στο σημείο της κοροϊδίας. Θα τους πληρώσουν δηλαδή ένα μισθό, ενώ οι υπόλοιποι θα εξοφληθούν σε 12 άτοκες δόσεις! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής Ηλίας Κοπανίτσας είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας «VCA Δημιουργικές Παραγωγές». Πρόκειται για μία από τις εταιρίες οι οποίες έχουν προσφύγει ως πιστωτές στο Εφετείο ζητώντας την υπαγωγή του «TEMPO» σε καθεστώς «ειδικής εκκαθάρισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ