Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φθινόπωρο της Δράμας στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ της Δράμας είναι ένας από τους σημαντικούς κινηματογραφικούς θεσμούς, που χρόνια προσπαθεί και καταφέρνει να κάνει ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο της διανομής και προβολής της μικρού μήκους ταινίας. Κατανοώντας τη μέγιστη ανάγκη προβολής του κινηματογραφικού έργου, το Φεστιβάλ Δράμας «Ταξιδεύει» παρουσιάζει τις βραβευμένες ταινίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αλεξάνδρεια, Κάιρο, Λεμεσός, Λευκωσία, Βερολίνο, Αμβούργο, Κολωνία κ.ά.).

Είναι πια γενική διαπίστωση και διεθνής η αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Οι θεατές στη Δράμα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε 60 περίπου πόλεις κάθε χρόνο επιβεβαιώνουν τα επιτεύγματα των νέων κινηματογραφιστών μας.

Φέτος, στο πλαίσιο του «ταξιδιού» στην Αθήνα - στο «Τριανόν», 25-31 Οκτώβρη - το πρόγραμμα των προβολών αποτελείται από δύο μεγάλες κατηγορίες: τις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους και τμήμα των ξένων ταινιών που παρουσιάστηκαν στο 25ο Φεστιβάλ της Δράμας και αφιέρωμα στις μεξικάνικες ταινίες μικρού μήκους. Το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζεται στην ολότητά του, με δύο ειδικές προβολές (25-31/10) των βραβευμένων ταινιών στις εξής κατηγορίες: Διαγωνιστικό ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, σπουδαστικών, διαγωνιστικό κατηγορίας «Ελληνες του κόσμου» και πληροφοριακό τμήμα.

Παράλληλα, τη βδομάδα αυτή θα ανακοινωθούν και θα απονεμηθούν τα βραβεία του «Media Desk Hellas» του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ για το διαγωνισμό «Μικροσινεμά 2002», καθώς και παρουσίαση του Portal www.shortfilm.gr για την ιστορία της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ