Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«Ψηφιακές» επιθέσεις

Μετά το σπάσιμο της συμφωνίας Netmed - Alpha Digital, επίθεση κατά της Netmed εξαπέλυσε χτες η Alpha Digital. Η Netmed δεν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν επιτεύχτηκε η συμφωνία. Η Alpha Digital με χτεσινή της ανακοίνωση δίνει όπως αναφέρει «σκληρή απάντηση σε αυτούς που αθετούν τις υπογραφές τους» και ζητά την παρέμβαση της πολιτείας.

Ηδη η ΜΙΗ Limited της οποίας θυγατρική είναι η Netmed, με ανακοίνωσή της είχε κάνει γνωστό πως οι «συμφωνίες έπαψαν να έχουν ισχύ». Η Alpha Digital στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Netmed πέρα από κάθε όριο αρχών και ηθικής και επιχειρηματικής δεοντολογίας, προχώρησε στην έκδοση μονομερών ανακοινώσεων με τις οποίες ανακοίνωνε πως η «συγκέντρωση των εταιριών Netmed και Alpha» δε θα πραγματοποιηθεί. Η Alpha Digital μετά από αυτές τις εξελίξεις θα προβεί, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων της επιχείρησης και των συνδρομητών. Ζητά να τεθεί τέλος στο μονοπωλιακό καθεστώς και στην ιδιότυπη - όπως τη χαρακτηρίζει - ασυλία και «παράνομη λειτουργία στη χώρα μας των εταιριών της πολυεθνικής Netmed». Ζητά επίσης από την πολιτεία και τις «συντεταγμένες αρχές» να εφαρμόσουν το νόμο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η δραστηριοποίηση των θυγατρικών της Netmed επί σειρά ετών έχουν αρνητικά κεφάλαια (32,3 δισ. δρχ) και πως από το 1999 η λειτουργία της αναλογικής συνδρομητικής τηλεόρασης γίνεται με «παράτυπη παραχώρηση δύο αναλογικών συχνοτήτων της ΕΡΤ στο Filmnet».

Ο πόλεμος μεταξύ των δύο συνδρομητικών εταιριών έχει αντίκτυπο κυρίως στους συνδρομητές της Alpha, που παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις παραμένουν τελικά μετέωροι, έχοντας συγχρόνως πληρώσει τις συνδρομές τους. Η Alpha Digital ζητά από τους συνδρομητές τους «κατανόηση» για την ταλαιπωρία που υφίστανται, την οποία όμως την αποδίδει σε «τρίτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ