Κυριακή 3 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Λιαμπότης
Παναγιώτης Λιαμπότης
Φωτ.

Πριν από 5 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην Αρκαδία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία. Το 1949 μεταφέρθηκε στο Μακρονήσι, από όπου αφέθηκε ελεύθερος το 1952.

Συνέχισε την αγωνιστική δράση του ως μέλος της διοίκησης του Σωματείου Σερβιτόρων Αθήνας και μετά το 1980 ως μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων Επισιτιστών Αθήνας - Πειραιά.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τις 19 Οκτώβρη 2000, που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας η μητέρα μου ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ, πρώην σύζυγος Ευστρατουδάκη.

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας, 20 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής της.

Ο γιος της Σίμος Ευστρατουδάκης

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ, η κόρη της Καίτη Φράγκου - Ζικίδη προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας, 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΩΤΗ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 5 Νοέμβρη 1995, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου, 20 ευρώ.

Η γυναίκα του Ελένη

Φωτεινή Φράγκου
Φωτεινή Φράγκου
Τα παιδιά του Λαμπρινή, Αρης και Ελεάνα

* * *

Φωτ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αλησμόνητου φίλου και συντρόφου μου, παλαίμαχου κομμουνιστή ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ.

Γ. Σταματίου

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την προκοπή του λαού, από τις γραμμές του ΚΚΕ και στο κόμμα των αγώνων της ένδοξης ιστορίας της χώρας, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ιορδάνης Χατζόπουλος

* * *

Φωτ.

Στις 30 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΛΦΟΥ. Γεννήθηκε το Μάη του 1926 από γονείς αγρότες. Καταγόταν από την Ηπειρο. Ορφάνεψε πολύ μικρός και ένιωσε έντονα την αδικία. Φύση αγωνιστική όμως, αγωνίστηκε σκληρά. Δε συμβιβάστηκε ποτέ, παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες και τους κατατρεγμούς που υπέστη.

Ανθρωπος ειλικρινής, ευαίσθητος, περήφανος, με πολλά όνειρα και καλός οικογενειάρχης.

Ως το τέλος της ζωής του, αγωνίστηκε για το κόμμα του, το ΚΚΕ και τα ιδανικά του.

Αντί για μνημόσυνο, η οικογένειά του προσφέρει 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Βύρωνα.

* * *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ, ο σύντροφός της στον αγώνα για το σοσιαλισμό και στη ζωή, Αναστάσιος Αστερινός, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ευάγγελος Χατζημιχάλης
Ευάγγελος Χατζημιχάλης
* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ, που έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτέμβρη 2002, γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Πύθιο Ελασσόνας. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Υπήρξε ασυμβίβαστος και αταλάντευτος κομμουνιστής. Πάντα αγωνιζόταν για έναν καλύτερο κόσμο και για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Πελαγία, τα παιδιά και οι συγγενείς του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ανω Λιοσίων, 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 3 Νοέμβρη, κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΦΩΤΙΟΥ ΠΙΤΣΟΛΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρία και τα παιδιά του Πόπη - Χρήστος και ο νεογέννητος εγγονός του προσφέρουν 150 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγ. Βαρβάρας».

* * *

Φωτ.

Στις 29 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αντιστασιακός και ακούραστος αγωνιστής των κατοπινών αγώνων του λαού ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 60 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κινημάτων Δήμου Ζωγράφου.

Η σύζυγός του Ελένη

Τα παιδιά και ο εγγονός του

* * *

Φωτ.

Στις 15 Σεπτέμβρη 2002 έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, μέλος του ΚΚΕ. Στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτισσα και στον Εμφύλιο μαχήτρια του ΔΣΕ στα συγκροτήματα του Μπέλλες.

Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας
Το φθινόπωρο του 1949, με την υποχώρηση του ΔΣΕ, κατέφυγε στην Τσεχοσλοβακία, από όπου επέστρεψε στην πατρίδα το 1983.

Ζούσε στο χωριό Πατρίδα Βέροιας.

Για 60 ολόκληρα χρόνια, ήταν μέλος του ΚΚΕ και πέθανε πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της, οι σύντροφοί της από την ΚΟΒ Πατρίδας προσφέρουν 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ημαθίας.

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του λατρευτού αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης.

Λίζα Χαρταμπίλα - Σούλα Σπαΐα

* * *

Φωτ.

Ο αξέχαστος παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, συμπατριώτης και καρδιακός μας φίλος ΝΙΚΟΣ ΠΥΡΟΜΑΛΗΣ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και κηδεύτηκε στην Αμαλιάδα, έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης, ως το τέλος της ζωής του.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια, τη συμπαράσταση και την αγάπη μας προς την οικογένειά του και ευχόμαστε καλή παρηγοριά.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο Παράρτημα Αμαλιάδας της ΠΕΑΕΑ 30 ευρώ.

Οικογένεια Βασίλη Σακέτα

Πεύκα Θεσσαλονίκη

* * *

Η Μαρία Ράικου προσφέρει 20 ευρώ στην ΚΟΒ Γουμένισσας, στη μνήμη του συζύγου της ΜΑΚΗ και της πεθεράς της ΕΛΕΝΗΣ.

Ντίνος Κερχουλάς
Ντίνος Κερχουλάς
* * *

Ο Γρηγόρης Μποράκης πρόσφερε στην ΚΟ Βελγίου 75 ευρώ στη μνήμη των αδελφών του ΣΤΕΛΙΟΥ και ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΟΡΑΚΗ, καθώς επίσης στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

* * *

Φωτ.

Στις 26 Σεπτέμβρη 2002 «έφυγε» για πάντα από κοντά μας, χτυπημένος από την ανίατη ασθένεια, ο πολυαγαπημένος μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΖΑΖΟΣ. Γεννήθηκε το 1955 στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Μεγάλωσε και σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Βρότσλαβ. Πήρε το πτυχίο πολιτικού μηχανικού και το Μάστερ. Παντρεύτηκε την Εύα Μαρσάλεκ και απόχτησαν δύο κόρες.

Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1987 με όλη την οικογένειά του και τους γονείς του, οι οποίοι επαναπατρίστηκαν. Ζούσε στη Λάρισα και δούλευε ως εργολάβος Δημοσίων Εργων.

Υπήρξε λατρευτός γιος, σύζυγος και πατέρας. Κοντά στους αγωνιστές γονείς του, μεγάλωσε με την ιδεολογία του κομμουνιστή - αγωνιστή στο μεροδούλι της ζωής.

Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1987. Πιστός στο κόμμα του, στους αγώνες του λαού, στις κομμουνιστικές αξίες και ιδανικά, ανένδοτος πολέμιος του αναθεωρητισμού - οπορτουνισμού. Τον χαρακτήριζε η σύνεση, το ήθος και η αξιοπρέπεια.

Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος, αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν στη σύντομη ζωή του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο, 50 ευρώ και στη ΝΕ Λάρισας άλλα 50 ευρώ.

Χριστόφορος Καλογερόπουλος
Χριστόφορος Καλογερόπουλος
Βυθισμένοι σε βαρύ πένθος και θλίψη, η μητέρα του Αννα, η σύζυγος Εύα, οι κόρες του Αννα και Αλεξάνδρα, τα αδέρφια Β. Σιαφάκα, τα ανίψια Παρασκευή Σιαφάκα και Γιώργος Σιαφάκας

* * *

Φωτ.

Στις 26 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο - σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα - του ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΛΙΑ, μέλους του ΚΚΕ. Τότε δούλευε στο «Ριζοσπάστη».

Τιμώντας τη μνήμη του, η σύζυγός του Πιπίτσα Γιαλιά πρόσφερε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαβαλούς.

  • Επίσης στη μνήμη του Κώστα Γιαλιά, μέλη της ΚΟΒ Γαβαλούς πρόσφεραν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας ΝΤΙΝΟΥ ΚΕΡΧΟΥΛΑ, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτη ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς, 60 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Διονυσία

Τα παιδιά του Τάσος και Δημήτρης

***

Φωτ,

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΡΑΠΑΣ, κομμουνιστής πριν από τον πόλεμο, γεννήθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας το 1901. Στην Κατοχή ήταν στέλεχος του ΕΑΜ και λαϊκός επίτροπος. Το 1946 καταδικάστηκε σε θάνατο. Λόγω της αναστολής δεν εκτελέστηκε, αλλά έμεινε κρατούμενος έως το 1953 στις φυλακές της Λάρισας, της Κέρκυρας, των Τρικάλων και εξόριστος στα Γιούρα.

Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Στη χούντα, παρά τη μεγάλη ηλικία του και την άσχημη κατάσταση της υγείας του, πιάστηκε και καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο της Λάρισας. Φυλακίστηκε στις φυλακές της Λάρισας, από όπου βγήκε πριν πεθάνει.

Στη μνήμη του, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη ζωή μας, προσφέρουμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 100 ευρώ.

Τα εγγόνια του Νίκος Σ. Πράπας, Χαρά Μαρούλη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε στις 11 Οκτώβρη 2002 και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Αγγελος και Ελευθερία Πατσαλιά


Σουμέλα Τριανταφυλλίδου
Σουμέλα Τριανταφυλλίδου

Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Νίκος Πυρομάλης
Νίκος Πυρομάλης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ