Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Προσωρινό... λουκέτο

Η συμπεριφορά των «πρασίνων» οπαδών στην Τουρκία οδήγησε την ΠΑΕ στην απόφασή της

Sportidea

Η συμπεριφορά των «πρασίνων» οπαδών στην Τουρκία οδήγησε την ΠΑΕ στην απόφασή της
Προσωρινά εναντίον των οπαδών της τάχθηκε χτες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης του αγώνα των «πρασίνων» με τη Φενέρμπαχτσε στο στάδιο «Σουκρού Σαράτσογλου» της Κωνσταντινούπολης. Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του ελληνικού συλλόγου: «Μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ (239 Α, 10.10.02) του νέου αθλητικού νόμου (ν. 3057/2002), η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καλείται να αναγνωρίσει οργανωμένους συνδέσμους οπαδών της. Κατόπιν και της απαράδεκτης συμπεριφοράς μερίδας οπαδών - ως απάντηση στις προκλήσεις Τούρκων οπαδών - η οποία προσέβαλε τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών επί τουρκικού εδάφους, ο Υπεύθυνος Συνδέσμων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Χρήστος Μπόνος εισηγήθηκε τη μη αναγνώριση οποιουδήποτε συνδέσμου. Η εισήγηση αυτή έγινε προσωρινά αποδεκτή από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, η οποία έχει ως πρώτιστη υποχρέωση να διαφυλάξει το κύρος και την ιστορία του Συλλόγου». Ο αντίκτυπος της απόφασης αυτής και κατά πόσο θα επηρεάσει τις σχέσεις διοίκησης - οργανωμένων οπαδών είναι ακόμα δυσδιάκριτος. Ωστόσο, με οδηγό το παρελθόν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι στους συγκεκριμένους... δεσμούς, ισχύει η ρήση «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο».

Οσον αφορά στους εμπλεκόμενους στα επεισόδια οπαδούς του Παναθηναϊκού, σημειώνεται ότι στην Τουρκία αρκετοί από αυτούς, περίπου 16, τραυματίστηκαν από πέτρες και αντικείμενα που εκτόξευσαν οπαδοί της Φενέρμπαχτσε. Παράλληλα, παρόμοια επίθεση δέχτηκε μετά το τέλος του αγώνα και το πούλμαν που μετέφερε τους Ελληνες δημοσιογράφους με αποτέλεσμα ένας από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, να τραυματιστεί ελαφρά. Πάντως κυβερνητικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Λιάνης, ενόψει και της συνδιεκδίκησης του ΕΥΡΩ 2008, θέλησαν με δηλώσεις τους να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους για τα όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε.

Θετικές πάντως ήταν οι επιπτώσεις που είχε το ταξίδι στην Τουρκία για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» μετά το ελπιδοφόρο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1-1, δείχνουν ανανεωμένοι ψυχολογικά και έτοιμοι να τα δώσουν όλα στη ρεβάνς. Ωστόσο, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Σέρτζιο Μαρκαριάν, θέλησε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τον ενθουσιασμό που έχει κυριεύσει το «πράσινο» στρατόπεδο, τονίζοντας πως «αν δε θέλουμε να αποκλειστούμε, θα πρέπει στη Λεωφόρο να παίξουμε πολύ προσεχτικά». Ο ίδιος παράλληλα τόνισε: «Το 1-1 δεν είναι... μεγάλο αποτέλεσμα αλλά καλό αποτέλεσμα. Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ δυνατή και θα πρέπει στην Αθήνα να παίξουμε καλά. Ο πρώτος αγώνας με τους Τούρκους δεν είχε ατμόσφαιρα ΟΥΕΦΑ αλλά θύμιζε Τσάμπιονς Λιγκ και είμαι ικανοποιημένος που είχαμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά και παίξαμε χωρίς φόβο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ