Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
«Χρυσή» Πουμπουρίδου

Με ένα χρυσό μετάλλιο και μία 4η θέση ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Γυναικών που διεξήχθη στη Χαλκίδα. Οι Ελληνίδες αθλήτριες προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά λίγες μπόρεσαν να καταφέρουν αυτό που πέτυχαν η Σοφία Πουμπουρίδου και η Ντίνα Τσιμπανάκου.

Πιο συγκεκριμένα, η Πουμπουρίδου έφτασε στον τελικό της κατηγορίας των 51 κιλών όπου και αντιμετώπισε την Τσιχάρου Ιτσο από την Ιαπωνία. Εκεί προσπάθησε και κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 στα σημεία της αντιπάλου της, σκορπώντας χαμόγελα ευτυχίας τόσο στην προπονήτριά της, Λία Νικολάου, αλλά και σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Τάσος Καμπούρης». Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη θέση που κατέκτησε η παλαίστριά μας είναι και η κορυφαία στην ιστορία της ελληνικής γυναικείας πάλης.

Η Ντίνα Τσιμπανάκου από την πλευρά της δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Σουηδέζας Ιντα Κάρλσον, που επικράτησε με 7-1 στα σημεία. Η αθλήτριά μας προσπάθησε πολύ για να φτάσει μέχρι το μικρό τελικό αλλά οι πόνοι που ένιωθε στον ώμο δεν την άφησαν να ολοκληρώσει την επιτυχία της.


Π. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ