Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στις 19 Νοέμβρη συμπληρώνονται 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η σύζυγος του Φωτεινή Καλαφάτη προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΟΤΑ, ΤΑΣΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΜΑΡΚΟΥ ΓΑΒΑΛΑ και ΚΟΥΛΑΣ ΑΓΓΕΛΗ (Ξανθούλας) οι οποίοι εκτελέστηκαν στις 28 Αυγούστου 1944, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ.

Β.Π.

* * *

Στις 4 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την απουσία του αξέχαστου συζύγου και πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΜΑΡΔΑΝΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Η γυναίκα του Δέσποινα Σιμαρδάνη

Ο γιος του Χρήστος Σιμαρδάνης

* * *

Στις 2 Νοέμβρη, πριν από 3 χρόνια, «έφυγε» για πάντα ο αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ. Πέρασε 18 ολόκληρα χρόνια στην εξορία και έζησε το δύσκολο διάστημα της πείνας στον Αϊ- Στράτη.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη όσων έπεσαν στους αγώνες για την Ελλάδα μας, προσφέρουμε 500 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ για τα παιδιά της Κούβας.

Π.Κ.Σ.

* * *

Πριν από ένα χρόνο «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ. Ενας περήφανος άνθρωπος, συνεπής κομμουνιστής, ικανός επαναστάτης.

Στη μνήμη του προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα την οποία ως το τέλος της ζωής του διάβαζε με δυσκολία καθημερινά, 50 ευρώ.

Χρήστος Χρήστου

* * *

Στις 28 Οκτώβρη 2002 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΑΔΑΜ. Από τα νεανικά χρόνια του εντάχθηκε στις γραμμές της ΟΚΝΕ και στα χρόνια της Κατοχής, πέρασε στην ΕΠΟΝ. Συμμετείχε δραστήρια στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στη Βοιωτία.

Μετά την Απελευθέρωση συνέχισε τον αγώνα του, αλλά οι δυσμενείς εξελίξεις τον οδήγησαν μακριά από την πατρίδα. Εφυγε παράνομα στη Γαλλία. Εκεί σπούδασε και δημιούργησε οικογένεια. Εγινε πυρηνικός επιστήμονας και με την επιστροφή του στην Ελλάδα βοήθησε το κίνημα Ειρήνης στην περιοχή της Κηφισιάς, τη Δημοτική Παράταξη και για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Είχε μελετήσει και αφομοιώσει τη θεωρία του μαρξισμού-λενινισμού και την πολιτική του ΚΚΕ την οποία, ως το τέλος της ζωής του υπερασπιζόταν με συνέπεια.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Πέτρος Αδάμ πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων, 200 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ