Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Πολιτιστικές δραστηριότητες της ΕΡΤ

Τις δράσεις της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και τις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στον τομέα του Πολιτισμού, παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Αγγελος Στάγκος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχτές στο Βυζαντινό Μουσείο, παρουσία του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ Χρήστου Πρωτόπαππα και του υφυπουργού Τύπου Τηλέμαχου Χυτήρη.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ στον απολογισμό του έργου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τόνισε ότι με τα μέσα που διαθέτει η ΕΡΤ δεν περιορίζεται στην επικοινωνιακή ή και οικονομική στήριξη πολιτιστικών δράσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πολύπλευρη στήριξη της εθνικής κινηματογραφίας, για την οποία η ΕΡΤ έχει διαθέσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δραχμές, μέσω των κοινών, με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, προγραμμάτων αλλά και μέσω αμιγώς δικών της πρωτοβουλιών, όπως το πρόγραμμα παραγωγής ταινιών μικρού μήκους «μικροφίλμ». Οπως τόνισε ο Αγγελος Στάγκος εξ ίσου σημαντικά είναι και τα ποσά που διαθέτει η ΕΡΤ για την παραγωγή, ανάθεση και αγορά ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ, που προβάλλονται κυρίως από τη ΝΕΤ, αλλά και από την ΕΤ-1.

Κλείνοντας τον απολογισμό, ο πρόεδρος της ΕΡΤ υπογράμμισε την ανάληψη από την εταιρία της ιδιότητας του Μεγάλου Χορηγού των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, στο πλαίσιο της οποίας η ΕΡΤ θέτει σταδιακά όλα τα μέσα που διαθέτει για την επιτυχή έκβαση του μεγάλου εθνικού εγχειρήματος.

Στη συνέχεια, ο Αγγελος Στάγκος ανακοίνωσε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην κατεύθυνση της στήριξης του Πολιτισμού της χώρας μας, πρωτοβουλίες που συνίστανται στην προμήθεια από την ΕΡΤ του αναγκαίου για τη μετατροπή του βίντεο σε φιλμ εξοπλισμού, προμήθεια που θα βοηθήσει σημαντικά την ελληνική κινηματογραφία. Στη συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, που έχει ως αντικείμενο την τεχνική διόρθωση και μεταγραφή σε ψηφιακή μορφή οπτικοακουστικών έργων, των οποίων παραγωγός είναι το υπουργείο. Στο νέο κύκλο εκδόσεων από την Ελληνική Ραδιοφωνία cd από το πολύτιμο αρχείο της.

Στο πλαίσιο αυτό, σύντομα θα εκδοθούν ανέκδοτα έργα του Μάνου Χατζιδάκι από ζωντανές ηχογραφήσεις, αλλά και παραμύθια που ερμηνεύουν μερικοί από τους σημαντικότερους Ελληνες καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Χoρν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ