Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Νομοθετούν την ιδιωτικοποίηση

Με τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνεχίστηκε χθες η διαδικασία ψήφισης του προτεινόμενου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η «ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» γίνεται «σε βάρος των μικροκαταθετών», τόνισε, παρεμβαίνοντας στη χθεσινή συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης. Παράλληλα, χαρακτήρισε τις δικαιολογίες που προβάλλει η κυβέρνηση, όπως η ανάγκη μηχανοργάνωσής του, ως «άλλοθι για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση και για την παραχώρησή του στο ιδιωτικό κεφάλαιο» και, μάλιστα, «με όρους τέτοιους, ώστε να μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για ξεπούλημα». Οπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες που προσέφερε στον ελληνικό λαό και ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας». Επίσης τόνισε πως με τη δυνατότητα που δίνεται, μέσω του προτεινόμενου καταστατικού του για δημιουργία νέων εταιριών, «θα χαθεί τελείως ο κοινωνικός του ρόλος», ενώ ο προβλεπόμενος «περιορισμός ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης» σε περίπτωση παροχής μετοχών «ανοίγει το δρόμο, ώστε να περάσει η πλειοψηφία των μετοχών στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Βερελής, υποστήριξε για μια ακόμα φορά ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τονίζοντας ότι η νέα εταιρία θα έχει ιδιαίτερα υψηλό δείκτη φερεγγυότητας. Με το νομοσχέδιο διαφώνησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης, αναρωτώμενος αν «υπάρχει αλήθεια μια ευρωπαϊκή χώρα που το ταχυδρομικό ταμιευτήριο έγινε Ανώνυμη Εταιρία», προβλέποντας ότι «αύριο θα το δούμε να συγχωνεύεται με άλλη τράπεζα ή, ουσιαστικά, να λειτουργεί σαν τράπεζα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ