Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κόντρα σε «μουντό τοπίο»

Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού σήμερα στο «Νίκος Γκούμας» (17.00, ΑΛΦΑ), έστω και εάν διεξάγεται σε γκρίζο τοπίο, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το κύριο μέρος της οποίας θα διεξαχθεί αύριο. Η κόντρα των «Ενωσιτών» με τους «ερυθρόλευκους» διεξάγεται βέβαια σε ένα μουντό σκηνικό, όχι μόνον από πλευράς καιρικών συνθηκών αλλά και όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρ' όλα αυτά το παιχνίδι έχει και τη δική του αίγλη στο αγωνιστικό επίπεδο, καθώς δεν είναι και λίγα τα στοιχεία που συνοδεύουν τη σημερινή «μονομαχία». Η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό φορώντας την κιτρινόμαυρη φόρμα, η πρεμιέρα του Κάτανετς στον πάγκο των Πειραιωτών και οι ανοιχτοί λογαριασμοί των δυο ομάδων από την περσινή περίοδο (Πρωτάθλημα-Κύπελλο) δίνουν έναν άλλο τόνο στο παιχνίδι. Πάντως, ευχή όλων είναι να κυλήσουν όλα ομαλά και τα πάντα να αρχίσουν και να τελειώσουν σε αθλητικά πλαίσια.

Στην Ενωση όλοι ελπίζουν στη νίκη, η οποία, εκτός των άλλων, θα συνεχίσει να διατηρεί την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας. Παράλληλα, ενόψει και του κρίσιμου αγώνα με τη Ρόμα για το Τσάμπιονς Λιγκ, μια επικράτηση επί των πρωταθλητών θα λειτουργήσει και ψυχολογικά για τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο «κιτρινόμαυρος» τεχνικός παραμένει γρίφος, με πιθανότερο σχήμα εκκίνησης το 3-5-2, όπου οι Νικολαΐδης-Ιβιτς θα αποτελέσουν τις επιθετικές αιχμές. Οι θέσεις της ενδεκάδας που παίζονται είναι αυτές του Κασάπη με τον Γεωργάτο και του Λάκη με τον Μπορμπόκη.

Από την άλλη, στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, πνέει άνεμος αλλαγών, μία μέρα μετά την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον Σρέτσκο Κάτανετς. Ο Σλοβένος τεχνικός αναμένεται να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο των πρωταθλητών στη Νέα Φιλαδέλφεια, που θα βασίζεται κυρίως στο κέντρο. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα που δοκίμασε ήταν το 3-4-2-1, με τους Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλο να έχουν διαφορετικούς ρόλους από τους συνηθισμένους. Ο μεν πρώτος αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος μαζί με τον Ζέτερμπεργκ ενώ ο Γιαννακόπουλος κάλυπτε μόνο τη δεξιά πλευρά. Τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να καλύψουν οι: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Ανατολάκης, Αντζας, Βενετίδης, Καρεμπέ, Ζε Ελίας και Ζιοβάνι. Με τους έντεκα αυτούς αναμένεται να ξεκινήσει και το σημερινό παιχνίδι η πειραϊκή ομάδα χωρίς να αποκλείονται οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Η υπόλοιπη αποστολή αποτελείται από τους: Αλβες, Αλεξανδρή, Αμανατίδη, Νινιάδη, Εντου Ντρασένα και Οφορίκουε. Απών είναι για άλλη μία φορά ο Χούτος, που δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί πλήρως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ