Κυριακή 10 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Ολα έτοιμα για την επιδρομή στο Ιράκ

Associated Press

Με την παράκαμψη των αντιρρήσεων της Γαλλίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πέτυχε την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του ψηφίσματος που προωθούσε για τον αφοπλισμό του Ιράκ και την επίθεση εναντίον του. Τώρα πλέον, μπορούμε να πούμε ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, καθώς είναι γνωστό ότι η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ είναι από καιρό έτοιμη και περιμένει το «πράσινο φως» για τη νέα επιδρομή.

Οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων εναντίον του Ιράκ κλιμακώθηκαν αυτήν τη βδομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κινητοποιήσεις σ' όλο τον κόσμο χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη συμμετοχή και τη μαχητικότητα. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο πλέον για έναν υπολογίσιμο παράγοντα στη διαμόρφωση των παγκόσμιων εξελίξεων. Εναν παράγοντα, τον οποίο οφείλουν να παίρνουν σοβαρά υπόψη αυτοί που χαράσσουν τα σχέδια της «νέας τάξης» και της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας».

Στο μεταξύ, η κατάσταση που αφορά στην τρομοκρατία φαίνεται να εξελίσσεται σε όπλο πρώτης γραμμής για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, οι οποίες δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν δολοφονικά αποσπάσματα πρακτόρων της CIA, όπως έγινε στην Υεμένη. Ο Πρόεδρος Μπους, μιλώντας για τις νέες αποστολές των «σταυροφόρων», έκανε λόγο για αντίδραση των δυνάμεων του «πολιτισμού», ζωντανεύοντας τις μνήμες της ναζιστικής θεωρίας περί της πολιτισμικής υπεροχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ