Κυριακή 10 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Συνεχίζεται η κρίση της αμερικανικής οικονομίας, που συμπαρασύρει στη δίνη της και το ιδιωτικοποιημένο ασφαλιστικό σύστημα, ξεκινώντας από το συνταξιοδοτικό τομέα (σελίδα 6)

Καταστατικό - οργανωτικό συνέδριο της ΓΣΕΕ και για τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση», έχει μετατραπεί σε μία εναγώνια προσπάθεια να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και της υποταγής στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου (σελίδα 9)

Μπόλικο μελάνι καταναλώθηκε το τελευταίο διάστημα για ζητήματα που αφορούν στην «αριστερά». Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έτεινε χείρα φιλίας στην «αριστερά», δηλαδή στο ΣΥΝ. Η ΝΔ υποκριτικά προσποιήθηκε την ανήσυχη, για τον κίνδυνο να απολέσει η «αριστερά» τη δύναμή της, αν τσιμπήσει τα δολώματα που της ρίχνει το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή, ο Συνασπισμός στο μόνιμο μοτίβο της ενότητάς της (σελίδα 10)

Μετά τις δημοτικές εκλογές, η ανησυχία διαφόρων και η σχετική φιλολογία για την «απομόνωση» του ΚΚΕ βρίσκεται σε έξαρση. Δεν είναι, βέβαια, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, που το ΚΚΕ δέχεται «επίθεση φιλίας», στο όνομα της ενότητας της «αριστεράς». Πρώτος - πρώτος σ' αυτήν την υπόθεση ο ΣΥΝ (σελίδα 11)

Συνέχεια στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, με συγκριτικά αποτελέσματα για τις νομαρχίες, τόσο σε σχέση με τις εκλογές του 1998, όσο και με τις βουλευτικές εκλογές του 2000. Και, ταυτόχρονα, κάποια στοιχεία για τους συνδυασμούς που στήριξε το ΚΚΕ στους Δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης (σελίδες 12-13)

Ενσωμάτωση στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κυρίως των νεοκαπιταλιστικών χωρών που προέκυψαν από τις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με στόχο την ενίσχυση και διαφύλαξη του καπιταλιστικού συστήματος στις χώρες, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου (σελίδες 14-15)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ