Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στο σχολικό κανονισμό

Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο σχολικό κανονισμό και συνολικά την αντιεκπαιδευτική πολιτική πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Μαθητών Καλαμαριάς. Αμέσως μετά την εκδήλωση, συνεδρίασε το Συντονιστικό στο οποίο συμμετέχουν τα Ενιαία Λύκεια 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, το 4ο Αθλητικό Σχολείο και το 9ο Γυμνάσιο, και αποφάσισε τη μαζική συμμετοχή των μαθητών στον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοέμβρη.

Με τη μουσική διαμαρτυρία τους οι μαθητές διεκδίκησαν την απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, να μην εφαρμοστεί ο νέος σχολικός κανονισμός και απαίτησαν σχολείο δημοκρατικό, ενιαίο, 12χρονο, δημόσιο και υποχρεωτικό.

Κατήγγειλαν ότι ο «εσωτερικός μαθητικός κανονισμός που προωθεί η κυβέρνηση στοχεύει εναντίον της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των 15μελών. Επιχειρεί να τους αφαιρέσει τις αρμοδιότητες και ουσιαστικά τους αφήνει σαν μοναδική λειτουργία το "κάρφωμα" των μαθητών. Αναδεικνύει το λυκειάρχη σε αρχηγό "ελέω θεού". Καταπατά τα βασικά δικαιώματα των μαθητών και ποδοπατά την προσωπική αισθητική τους». Και η καταγγελία καταλήγει προειδοποιώντας ότι στόχος του κανονισμού είναι «ο έλεγχος της συμπεριφοράς των μαθητών μέσα και έξω από το σχολείο. Μας θέλουν χωρίς δημιουργική σκέψη, χωρίς φωνή διεκδίκησης, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια στρατιά ανδραπόδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ