Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Τέλος και για την «Interactive»

H Multichoice μονοπωλεί το ψηφιακό τοπίο

Την ανάκληση της άδειας της συνδρομητικής τηλεόρασης «Interactive Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ», αποφάσισε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η «Interactive» την οποία ελέγχει ο Γιώργος Μπατατούδης, είχε πάρει άδεια στις 17 Μάρτη του 2000, αλλά η άδεια παρέμεινε μόνο στη σύμβαση παραχώρησης αφού η τηλεόραση ποτέ δεν εξέπεμψε.

Η σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο είχε υπογραφεί στις 18 Σεπτέμβρη 2000 από τον πρώην υπουργό Τύπου Δημήτρη Ρέππα. Η σύμβαση όμως ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε, αφού ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια και η συνδρομητική τηλεόραση «Interactive» δεν έχει δώσει σημεία «ζωής». Το ΕΣΡ προχώρησε στην ανάκληση της άδειας, για παραβίαση του νόμου, σύμφωνα με την οποία υπήρξε «αθέτηση της σύμβασης προς παροχή υπηρεσιών». Η «Interactive» είχε χρονικό περιθώριο ενός χρόνου για να λειτουργήσει. Εντούτοις πέρασαν δύο χρόνια και η άδεια παρέμεινε στα χαρτιά. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ζήτησαν χθες από το ΕΣΡ παράταση για ένα ακόμη χρόνο, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Μετά και από τη χθεσινή ανάκληση της άδειας της συνδρομητικής τηλεόρασης «Interactive», το ψηφιακό τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει. Ηδη αλλαγές έχουν επέλθει με το κλείσιμο της συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης της «Alpha Digital». Το ΕΣΡ μετά τις εξελίξεις στην «Alpha Digital», ως γνωστό έχει ανακαλέσει την άδειά της. Το μονοπώλιο της συνδρομητικής τηλεόρασης το έχει πλέον κατ' αποκλειστικότητα, - προς το παρόν - η Multichoice, που ήταν και η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία χορηγήθηκε άδεια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ είχε κληθεί και εκπρόσωπος του ALTER, γιατί ο τηλεοπτικός σταθμός δε συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΕΣΡ σχετικά με τη μετάθεση της ώρας της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου «Φύλλο και φτερό». Το ΕΣΡ ζήτησε υπόμνημα το οποίο θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Ο τηλεοπτικός σταθμός ήδη έχει προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την αναστολή της απόφασης του ΕΣΡ.

Για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου το ΕΣΡ, χθες, επέβαλε την ποινή της σύστασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ALPHA» και «ALTER». Επέβαλε επίσης πρόστιμα ύψους 30.000 στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Πάτρα TV» και «Achaia Chanell» για παραβιάσεις που αφορούν τη χρήση εκπομπής των δύο τηλεοπτικών σταθμών και από δεύτερη συχνότητα. Πρόστιμο 25.000 ευρώ επέβαλε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha Sports 89,2», γιατί οι υπεύθυνοι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ΕΣΡ, δεν προσκόμισαν τα στοιχεία που τους είχαν ζητηθεί και τα οποία αφορούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σταθμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ