Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Κρατική εταιρία από τις Αντίλλες...

Ελεύθεροι αφέθηκαν χτες οι πέντε από τους έξι που συνελήφθησαν την Τρίτη σχετικά με την παράνομη εξαγωγή πολεμικού υλικού (κιβώτια ταχυτήτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άρματα μάχης) από τη Βουλγαρία με επίσημο προορισμό τη Συρία, αλλά με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τελικός προορισμός να ήταν το Ιράκ. Προς το παρόν, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν από τους έξι. Υπενθυμίζεται ότι και οι έξι ήταν διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου στο Τουργκόβιστε, που ανήκει στην κρατική εταιρία κατασκευής αμυντικού εξοπλισμού TEREM EAD.

Πάντως, στο ήδη υπάρχον σκάνδαλο ήρθε να προστεθεί και η αποκάλυψη ότι η κρατική εταιρία TERM, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είναι καταχωρημένη στις Ολλανδικές Αντίλλες. Χτες επίσης, ο υπουργός Αμυνας Νικολάι Σβινάροφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένα μέρος των μηχανημάτων να έχουν φτάσει το Ιράκ, ενώ παράλληλα ο Αμερικανός πρέσβης στη Σόφια Τζέιμς Παρντιού ενημέρωσε τη βουλγαρική κυβέρνηση ότι ειδική επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας για την εθνική ασφάλεια ασχολείται με το θέμα.

Το σκάνδαλο έχει θορυβήσει τη βουλγαρική κυβέρνηση, επειδή «απειλεί» την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ στη σχετική σύνοδο που θα διεξαχθεί στην Πράγα στις 22-23 Νοεμβρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ