Κυριακή 17 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τάσος Τσαβδαρίδης
Τάσος Τσαβδαρίδης
Φωτ.

Στις 21 Νοέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή η συντρόφισσά μου στη βιοπάλη και τους αγώνες του λαού και η καλή μητέρα μας και γιαγιά ΕΥΧΑΡΙΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ.

Στην αξέχαστη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στις ΚΟ Θεσσαλονίκης και Λάρισας από 100 ευρώ, στα Παραρτήματα Λάρισας, Κέντρου και Χαριλάου Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ από 50 ευρώ και στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Ο σύζυγος Ζαχαρίας Φουντουλάκης

Τα παιδιά Στέλλα και Γιώργος

Οι αγαπημένες εγγονούλες της Κέλλυ - Εύχαρις - Ελενα

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και με την ευκαιρία της επετείου της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», 60 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ, του αγωνιστή, ο οποίος άφησε μια πλούσια αγωνιστική ζωή πίσω του. Γεννήθηκε το 1915 στη Σούρπη Αλμυρού Βόλου, από γονείς αγρότες με προοδευτικές ιδέες και πλούσια αγωνιστική δράση.

Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1943 και παρέμεινε πιστός στο Κόμμα ως το θάνατό του. Για τη δράση του, μετά την Απελευθέρωση, εκτοπίστηκε στην Ικαρία, στη Μακρόνησο και τον Αϊ - Στράτη. Το 1956 καταδικάστηκε με το νόμο 375 σε 10 χρόνια φυλακή. Απολύθηκε το 1963.

Δημήτρης Κρεμμύδας
Δημήτρης Κρεμμύδας
Τον διέκρινε η πίστη στις ιδέες του, η αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στην πατρίδα μας.

Το κενό που άφησε είναι μεγάλο. Ο πόνος μας για το χαμό του παραμένει έντονος.

Πάντα θα τον θυμόμαστε.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στην ΚΕ του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση 300 ευρώ.

Η σύζυγός του Ελένη Αλαμανιώτη

Τα παιδιά Πολυξένη και Αποστόλης

* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Οκτώβρη έκλεισαν 5 χρόνια από το χαμό του αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ, ο οποίος επί τέσσερις δεκαετίες ήταν αταλάντευτο μέλος του ΚΚΕ. Εφηβος οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στο ΚΚΕ στη δεκαετία του '50.

Το 1964 μετανάστευσε στη Γερμανία. Εκεί δραστηριοποιήθηκε ως μέλος της ΚΟ Γερμανίας και παράλληλα, πάνω από 27 χρόνια, αγωνιζόταν από τις γραμμές του μεταναστευτικού κινήματος.

Οταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, συνδέθηκε και πάλι με την ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Παρέμεινε πάντα ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ και με αυτά τα ιδανικά διαπαιδαγώγησε και την οικογένειά του.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, η Ελένη Βοΐσκου προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών, 60 ευρώ στο ΚΚΕ.

Πέτρος Γιαλής
Πέτρος Γιαλής
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου ΛΑΚΗ ΚΟΡΕΛΗ (γιου του αξέχαστου συναγωνιστή στην Αντίσταση και στο ΔΣΕ Φάνη) από την Αρτα, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα στα 49 χρόνια του στις 4 Σεπτέμβρη 2002. Και συμμετέχοντας στο πένθος της συντρόφισσάς του Αλίκης, του γιου του Φάνη και των αδελφών του Μαρίτσας και Νίκης, αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

Γ. Μωραΐτης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΤΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, από την Κάπη Μυτιλήνης, λαϊκού αγωνιστή, Μακρονησιώτη, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά το καλοκαίρι, προσφέρω στην ΚΟΒ Αργυρούπολης 30 ευρώ.

Θωμαή Κούτουλα

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη των βετεράνων κομμουνιστών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ, καθώς επίσης στη μνήμη του κουνιάδου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΙΤΣΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Δημήτρης Ρέμπας

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ.

Χρυσόστομος και Πηνελόπη Γιώση

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, η οποία μας «άφησε» εδώ και 15 χρόνια, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 30 ευρώ.

Ελένη Χρυσοχοΐδου από Ανάργυρους Φλώρινας

* * *

Φωτ.

Στις 22 Οκτώβρη 2002 έπαψε να χτυπά η καρδιά της αγαπημένης μας ΑΓΑΘΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ. Γεννήθηκε στο χωριό Ποδοχώρι Καβάλας το 1928. Εφηβη οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ στην Κατοχή και έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1945. Για τις προοδευτικές ιδέες και τη δράση της εξορίστηκε στο Τρίκκερι. Αργότερα, το 1950, μεταφέρθηκε στις φυλακές Αβέρωφ και Καβάλας, όπου κρατήθηκε έως το 1956.

Μανώλης Μωραϊτης
Μανώλης Μωραϊτης
Οταν αφέθηκε ελεύθερη έφυγε για τη Βουλγαρία, όπου ζούσε ο σύζυγός της ως πολιτικός πρόσφυγας.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του χαρακτήρα της ήταν ο διαρκής αγώνας, η σεμνότητα, η καλοσύνη της, η αφοσίωσή της, η αγάπη στην οικογένειά της και η δραστήρια συμμετοχή της τους κοινωνικούς αγώνες.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός φίλος, και 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της Βαγγέλης Παπούλιας

Οι κόρες της Ντίνα και Αθηνά

Οι γαμπροί Γιώργος και Χρήστος

Τα εγγόνια Τάκης, Αγαθή και Βαγγέλης

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ. Δ. και Γ. Π. προσφέρουν στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 115 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΘΕΟΧΑΡΗΣ Πέτρου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ γεννήθηκε στο Πανόραμα Δράμας το 1924.

Πέθανε στις 18 Οκτώβρη 2002 στη Θεσσαλονίκη.

Πιάστηκε μετά τον Εμφύλιο και καταδικάστηκε από το έκτακτο Στρατοδικείο της Καβάλας σε 20 χρόνια φυλακή. Αργότερα, η ποινή του μειώθηκε σε 8 χρόνια και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Αφέθηκε ελεύθερος το 1954.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στην ΚΟΒ Πολίχνης.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 17 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 18 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του.

Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου
Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου
Στη μνήμη του, ο αδελφός του Τάσος Μπαρμπάκος και η νύφη του Ελισάβετ προσφέρουν 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

* * *

Στις 20 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 150 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Φωτεινή Χρήστου

* * *

Φωτ.

Στις 4 Νοέμβρη, συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ, συνεπής κομμουνιστής, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, ειρηνική, πιστός πάντα στα ιδανικά του ΚΚΕ, για τα οποία αγωνίστηκε από νέος έως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Αγιου Κήρυκα Ικαρίας.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣ γεννήθηκε στο χωριό Γιάννουλη Εβρου το 1926. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και στον Εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ.

Το φθινόπωρο του 1949, πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια.

Επέστρεψε στην πατρίδα έπειτα από 28 χρόνια οικογενειακώς και εγκαταστάθηκε στο χωριό του.

Ηταν εργατικός και συνεπής κομμουνιστής.

Πέθανε στις 12 Νοέμβρη 1999.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αννίκα, οι δύο κόρες και τα δύο εγγόνια του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Θοδωρής Μπαρμπάκος
Θοδωρής Μπαρμπάκος
* * *

ΦΩΤ.

Στις 19 Νοέμβρη συμπληρώνονται 12 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ Χρήστου ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ. Γεννήθηκε στις 2 Απρίλη 1905 στην Κυψέλη (Χώσεψη) Αρτας. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41, πιάστηκε από Γερμανούς και κρατήθηκε για ένα διάστημα αιχμάλωτος.

Συμμετείχε δραστήρια στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.

Μετά την Απελευθέρωση, πέρασε στην παρανομία. Συνελήφθη για την αντιφασιστική δράση του και εξορίστηκε για περισσότερα από 4 χρόνια σε Κύθηρα, Λήμνο, Μακρόνησο.

Παρά τις διώξεις, τους κατατρεγμούς και τη μεγάλη οικογένειά του (είχε πέντε παιδιά), ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ειρήνη.

Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο γιος του Χρήστος και ο εγγονός του Νίκος Χρήστου Πουρνάρας

* * *

Πέρασαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ Φ. ΛΕΒΑΝΤΗ, μέλους του ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, 150 ευρώ.

Μύρσα - Μαρία

* * *

Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
φωτ

Πέρασαν 5 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

* * *

Φωτ.

Σήμερα 17 Νοέμβρη, ιστορική μέρα εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κλείνουν 29 ολόκληρα χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 23 χρόνων, η κόρη μας ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, 60 ευρώ στο ΚΚΕ.

Παναγιώτης και Αρετή Γερογιάννη

* * *

Φωτ.

Η ΦΩΤΩ Πουρνία - ΜΠΑΛΑΜΟΥΡΗ, μέλος του ΚΚΕ, μαζί με τον άντρα της Κώστα Μπαλαμούρη, στην Κατοχή ήταν αντάρτες του ΕΛΑΣ. Το 1946, η Φώτω Μπαλαμούρη πιάστηκε στο χωριό Κορμίτσα Σερρών από συνεργάτες των Βουλγάρων κατακτητών και βασανίστηκε. Φυλακίστηκε σε Καβάλα, Ελευθερούπολη, Ζίχνη, Θεσσαλονίκη και εξορίστηκε στο Τρίκκερι.

Θα τη θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη της, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΟΒ 3ου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Πελαγία Γεωργιάδου

* * *

Φωτ.

Στις 20 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΡΓΙΩΤΗΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Φίλια Καρδίτσας το 1926 από γονείς αγρότες. Στην Κατοχή ήταν δραστήριο μέλος της ΕΠΟΝ.

Παναγιώτης Αλαμανιώτης
Παναγιώτης Αλαμανιώτης
Το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, στα τμήματα του Αρχηγείου Αγράφων. Πήρε μέρος σε μάχες στο χωριό Σπινάσα, στη λίμνη Πλαστήρα, στη μάχη της Κόνιτσας, του Γράμμου και του Βίτσι. Τραυματίστηκε δυο φορές.

Το 1948 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στάλθηκε στη Σχολή Αξιωματικών του Γεν. Αρχηγείου, στην τρίτη σειρά, του απονεμήθηκε ο βαθμός του ανθυπολοχαγού και διοικούσε Διμοιρία.

Το φθινόπωρο του 1949, με την υποχώρηση του ΔΣΕ, κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Το 1950 - '51 φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών του Τσιρτσίκ. Από το 1953 εργάστηκε στο εργοστάσιο κατασκευής αεροπλάνων.

Εκεί παντρεύτηκε και απόχτησε δυο γιους.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1965. Ζούσε στο χωριό του και ήταν γραμματέας της τοπικής ΚΟΒ για πολλά χρόνια.

Το 1980 εγκαταστάθηκε στο Βόλο, όπου εργαζόταν στο εργοστάσιο ΒΙΣ. Και εκεί ήταν γραμματέας της ΚΟΒ έως το 1988, που συνταξιοδοτήθηκε.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αγγελική, τα παιδιά του Δημήτρης και Χρήστος, οι νύφες και τα εγγόνια του προσφέρουν, μέσω της ΚΟ Μαγνησίας, 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα 17 Νοέμβρη, μέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας ΒΑΪΟΥ ΚΑΝΑΚΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 10 ευρώ.

Οι γονείς του Αποστόλης και Αλίκη Κανάκη

  • Τιμώντας την προσφορά στο λαϊκό κίνημα του Βάιου Κανάκη και τους αγώνες στους οποίους συμμετείχαμε μαζί έως το θάνατό του και την πίστη του στα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής.

Εύχαρις Φουντουλάκη
Εύχαρις Φουντουλάκη
Χρήστος Αποστόλου


Αποστολιά Γερογιάννη
Αποστολιά Γερογιάννη

Μιχάλης Κουτσαργιώτης
Μιχάλης Κουτσαργιώτης

Παναγιώτης Σεϊτανίδης
Παναγιώτης Σεϊτανίδης

Παναγιώτης Μανίτσας
Παναγιώτης Μανίτσας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ